Προς ολικό lockdown o δήμος: Rapid tests σήμερα σε Χαλκίδα & Αρτάκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προς ολικό lockdown o δήμος: Rapid tests σήμερα σε Χαλκίδα & Αρτάκη

Φόβοι για μεγάλη διασπορά κρουσμάτων στο δήμο Χαλκιδέων έπειτα από τις τελευταίες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.

Για Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Εύβοια καταγράφει αρνητική αριθμό στα κρούσματα κορονοιού. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες ότι από το σύνολο των 605 νέων κρουσμάτων τα 23 κρούσματα εντοπίστηκαν στη Εύβοια. Εξίσου την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2020, στο νομό επιβεβαιώθηκαν 26 νέοι φορείς Covid-19.

Επιπλέον συναγερμός σήμανε το πρωί του Σαββάτου στον ΕΟΔΥ καθώς εμφανίστηκαν αρκετά κρούσματα κορονοϊού σε μεγάλη εταιρεία της Αρτάκης, στην Εύβοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών Υγειονομικών Αρχών από τα κρούσματα της Παρασκευής τα 14 βρέθηκαν σε μεγάλη εταιρία η οποία εδρεύει στην Αρτάκη. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της διαμορφωθείσας κατάστασης, με κλιμάκια να σπεύδουν επί τόπου και να διενεργούν τεστ στο προσωπικό, σήμερα έχουν βρεθεί ακόμα 5 νέες μολύνσεις με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τις 19.

Χθες το απόγευμα του Σαββάτου, έπειτα από εισήγηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Κότσικα παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Γιώργου Κελαιδίτη, της δημάρχου Χαλκιδέων, της Ελληνικής Αστυνομίας, και του Λιμενικού, προκειμένου να ληφθούν προληπτικά μέτρα.

Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκαν αποτελεσματικοί τρόποι διαχείρισης της κατάστασης και αποφασίστηκε η από κοινού λήψη μέτρων προς αποφυγή μεγαλύτερης αύξησης των κρουσμάτων και των συνεπειών αυτής.

Ειδικότερα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή της περαιτέρω διασποράς, σχεδιάστηκαν μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests), ξεκινώντας από αύριο Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021, που η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Χαλκιδέων, θα πραγματοποιήσουν το πρωί, από ώρα 10:30 έως και ώρα 13:30 rapid tests, στις αρχές της οδού Αβάντων (πίσω από Δικαστικό Μέγαρο). Παράλληλα οι Κινητές Μονάδες ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκιδέων, θα πραγματοποιήσουν rapid tests, σε όσους πολίτες επιθυμούν μέσα από τα οχήματά τους, με τη διαδικασία της δράσης “Drive through Testing”, από ώρα 09:00 έως και ώρα 13:00, στο Λιμάνι της Νέας Αρτάκης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr