Προσοχή! Δύο νέα είδη σκορπιών ανακαλύφθηκαν στη Σκύρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή! Δύο νέα είδη σκορπιών ανακαλύφθηκαν στη Σκύρο

Συναγερμός έχει σημάνει στο νησί της Σκύρου μετά την είδηση ότι βρέθηκαν δύο νέα είδη σκορπιού
Συναγερμός έχει σημάνει στο νησί της Σκύρου μετά την είδηση ότι βρέθηκαν δύο νέα είδη σκορπιού.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση τα δύο νέα είδη σκορπιών που προστέθηκαν πλέον στα ήδη 34 γνωστά της χώρας μας ζουν αποκλειστικά και μόνο σε δύο ελληνικά νησιά, τη Σκύρο και την Άνδρο.

Οι συγκεκριμένοι σκορπιοί ανήκουν στο γένος Euscorpius της οικογένειας Euscorpiidae μίας εκ των τριών οικογενειών σκορπιών που εξαπλώνονται στην Ελλάδα, ενώ όπως έγινε γνωστό, τα νέα είδη ονομάστηκαν προς τιμήν των επιστημόνων που συνέλεξαν τους σκορπιούς στην Άνδρο και τη Σκύρο.

Euscorpius simaiakisi προς τιμήν του διδάκτορα κ. Σημαιάκη από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και Euscorpius triantisi προς τιμήν του Αν. Καθηγητή και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΦΥΠΕΚΑ, κ. Τριάντη.

Όλοι οι σκορπιοί φέρουν δηλητήριο στο κεντρί, το οποίο είναι αρκετά ισχυρό και το κέντρισμά τους μπορεί να προκαλέσει από πολύ ήπια συμπτώματα, που εξαφανίζονται σύντομα, μέχρι σοβαρότερα όπως νέκρωση ιστών και σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, ανάλογα με τον οργανισμό. Αυτό συνεπάγεται την ισχυρή σύσταση να τους αποφεύγουμε εάν τους συναντήσουμε καθώς οι σκορπιοί είναι άγρια ζώα.

Στην Ελλάδα, οι σκορπιοί ανήκουν σε τρεις οικογένειες και συγκεκριμένα στις Buthidae (1 είδος), Euscorpiidae (28 είδη) και Iuridae (7 είδη).

Το εντυπωσιακό δε σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι πως η έρευνα έχει αποκαλύψει δεκάδες νέα είδη σκορπιών τα την τελευταία δεκαετία στη χώρα μας, καθώς μέχρι πριν από 8 χρόνια στην Ελλάδα ήταν γνωστά μόνο οχτώ είδη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr