Προσοχή: Εμφανίστηκε απατεώνας που παριστάνει τον λογιστή στη Χαλκίδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή: Εμφανίστηκε απατεώνας που παριστάνει τον λογιστή στη Χαλκίδα

Ένας άγνωστος προσπαθεί να εξαπατήσει ηλικιωμένους πολίτες παριστάνοντας τον λογιστή στην περιοχή της Χαλκίδας

«Καμπανάκι» χτυπούν οι αρχές στην Εύβοια, καθώς ένας άγνωστος άνδρας προσπαθεί να εξαπατήσει ηλικιωμένους πολίτες στη Χαλκίδα, παριστάνοντας τον λογιστή.

Μάλιστα, ο άγνωστος δρα και σε άλλες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, ενώ την Τετάρτη 6 Απριλίου εξαπάτησε μία ηλικιωμένη γυναίκα στη Θήβα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θηβών κατάφεραν να βρουν ποιος είναι ο απατεώνας, ο οποίος αναζητείται, προκειμένου να συλληφθεί. Πρόκειται για Έλληνα, ο οποίος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Το χρονικό

Το πρωί της Τετάρτης 6 Απριλίου, προσέγγισε την ηλικιωμένη, η οποία κινούταν πεζή προς το σπίτι της, προσποιούμενος τον λογιστή συγγενικού της προσώπου.

Με το πρόσχημα ότι δικαιούται επιστροφή χρημάτων από την Εφορία, την έπεισε να του παραδώσει χρηματικό ποσό που είχε στο σπίτι της και ακολούθως τράπηκε σε φυγή με Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Από την πρόοδο της έρευνας, που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης εμπλέκεται και σε μία ακόμα υπόθεση απόπειρας απάτης, η οποία διαπράχθηκε λίγες ώρες αργότερα, στην περιοχή της Θήβας.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες, προσποιούμενος πάλι τον λογιστή, προσέγγισε έναν ακόμα ηλικιωμένο Έλληνα, με σκοπό να του αποσπάσει χρήματα.

Δεν κατάφερε όμως να ολοκληρώσει την πράξη του και τράπηκε σε φυγή, καθώς ο ηλικιωμένος αντιλήφθηκε την σε βάρος του επικείμενη εξαπάτηση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr