Προσοχή στα ποτά «μπόμπες»: Οι παγίδες της νύχτας – Πώς να τα αποφύγουμε
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή στα ποτά «μπόμπες»: Οι παγίδες της νύχτας – Πώς να τα αποφύγουμε

«Σαρώνουν» τα ποτά – «μπόμπες». Τι να προσέχουμε και πώς να τα αποφύγουμε.

Στο Παίδων για πλύση στομάχου κατέληξαν πέντε 15χρονοι μαθητές μετά το Χριστουγεννιάτικο πάρτιπου διοργάνωσε το σχολείο τους σε νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι. Κατανάλωσαν άφθονο αλκοόλ και μάλιστα νοθευμένο όπως κατήγγειλαν μέλη του συλλόγου γονέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς είχαν συνεννοηθεί με τους υπεύθυνους του μπαρ να δώσουν στους ανήλικους ποτά χωρίς αλκοόλ όμως τα παιδιά με δικά τους χρήματα παρήγγειλαν βότκα και ουίσκι.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα τοξικά φαινόμενα χρειάζονται ώρες για να αρχίσουν να εμφανίζονται και μπορεί να προκαλέσουν από ναυτία και πονοκέφαλο έως τύφλωση ή ακόμα και θάνατο, ανάλογα με τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν στην παρασκευή τους.

Ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου λέει στην ΕΡΤ πως: «Το κομμάτι της αξιοπιστίας είναι πολύ σημαντικό. Το project βασίζεται στην εμπιστοσύνη που έχουμε με προμηθευτές…»

Οι περισσότεροι καταναλωτές υπό τον φόβο να πέσουνε θύματα νοθευμένων αλκοολούχων ποτών επιλέγουν καταστήματα τα οποία γνωρίζουν και εμπιστεύονται αρκετά χρόνια

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποφεύγουμε τα υπερβολικά φθηνά ποτά. Στα μπαρ, να ζητάμε να μας σερβίρουν από σφραγισμένο μπουκάλι και να μυρίζουμε το ποτό πριν το καταναλώσουμε. Αν έχει περίεργη μυρωδιά, να μην το πιούμε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr