Προσωπικός γιατρός: Ξεκινάνε αύριο οι εγγραφές σε Αττική και Νότιο Αιγαίο – Ποια είναι η διαδικασία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσωπικός γιατρός: Ξεκινάνε αύριο οι εγγραφές σε Αττική και Νότιο Αιγαίο – Ποια είναι η διαδικασία

Από Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η πιλοτική εφαρμογή του προσωπικού ιατρού
Το απόγευμα της Πέμπτης 1 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την εγγραφή σε προσωπικό γιατρό για τις περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα για όσους έχουν συμπληρώσει το 16ο της ηλικίας τους στις δύο περιφέρειες, μπορούν να μπαίνουν στο ehealth.gov.gr και να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Πάνω από 1.000 ιδιώτες έχουν εγγραφεί στον θεσμό, ενώ από αύριο ξεκινάει και η δοκιμαστική φάση του συστήματος όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να επισκέπτεται τον προσωπικό ιατρό του.

Οι εγγραφές των πολιτών στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας που ξεκίνησαν την 1η Αυγούστου 2022 συνεχίζονται κανονικά.

Οι εγγραφές των γιατρών, μετά από πολλά αιτήματα των φορέων τους, ανοίγουν από αύριο 1η Σεπτεμβρίου 2022 για όλες τις περιοχές της χώρας έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Από 1η Οκτωβρίου 2022 θα ενεργοποιηθεί και το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού έτσι ώστε οι πολίτες να κλείνουν το ραντεβού τους με την ίδια ευκολία όπως έκλειναν το ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Η διαδικασία της εγγραφής 

Πώς μπορείτε να εγγραφείτε στον Προσωπικό Ιατρό:

  • μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό ιατρό (ehealth.gov.gr), όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη.
  • αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε προσωπικό ιατρό, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ήδη περισσότεροι από 2.100.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στον Προσωπικό Ιατρό. Πλέον όλοι οι πολίτες με τον Προσωπικό Γιατρό αποκτούν δωρεάν τον σύμβουλο υγείας τους που θα τους ενημερώνει για τις προληπτικές εξετάσεις, θα παρακολουθεί τον Ιατρικό τους φάκελο και θα συνταγογραφεί τα φάρμακα και τις εξετάσεις τους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr