Πρόστιμο σε πρώην αντιδήμαρχο για την ηλεκτροπληξία που υπέστη παιδί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόστιμο σε πρώην αντιδήμαρχο για την ηλεκτροπληξία που υπέστη παιδί

Το περιστατικό έγινε στην περιοχή του Πηλίου

Ο εφιάλτης που έζησε ένα 9χρονο παιδί στο Πήλιο, όταν έπαθε ηλεκτροπληξία, αναβίωσε σχεδόν πέντε χρόνια μετά το ατύχημα. Το αγοράκι είχε πιάσει γυμνό καλώδιο και μεταφέρθηκε τραυματισμένο σε νοσοκομείο.

Χρειάστηκε να παραμείνει τότε για μέρες σε νοσοκομείο μέχρι να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να συνέλθει. Όπως αναφέρει η aftodioikisi, οι γονείς «κυνήγησαν» την υπόθεση και ο τότε αντιδήμαρχος της περιοχής που σημειώθηκε το ατύχημα, καλείται να πληρώσει πρόστιμο.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Ειδικότερα, χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο του Βόλου σε πρώην αντιδήμαρχο Ν. Πηλίου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη από αμέλεια, τελεσθείσα δια παραλείψεως, για το περιστατικό που σημειώθηκε στη Μηλίνα στις 16 Αυγούστου 2019, όταν ένα 9χρονο αγοράκι από τη Ρουμανία υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνά καλώδια σε κολώνα φωτισμού.

Το δικαστήριο του αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και ότι «ανταποκρίθηκε και προσπάθησε να άρει τις αιτίες που προκάλεσαν τις δυσμενείς συνέπειες».

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, ο αντιδήμαρχος ως αρμόδιος δεν μερίμνησε ώστε να μαζευτούν τα γυμνά καλώδια στην κολώνα φωτισμού ή δεν αντικαταστάθηκαν με αποτέλεσμα το παιδί να τα πιάσει με τα χέρια του και να υποστεί ηλεκτροπληξία.
Το 9χρονο παιδί έκανε διακοπές στην περιοχή με τους γονείς του και μετά το συμβάν διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου νοσηλεύτηκε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr