Ψάρια: Έγιναν… φαγητό πολυτελείας- Στα ύψη η τιμή ακόμα και για την αθερίνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψάρια: Έγιναν… φαγητό πολυτελείας- Στα ύψη η τιμή ακόμα και για την αθερίνα

Oι καταναλωτές αναγκάζονται να μειώνουν την ποσότητα, αλλά και την συχνότητα με την οποία τα βάζουν στο οικογενειακό τραπέζι.

Αυξημένες έως 30% είναι οι τιμές των ψαριών.

Oι καταναλωτές αναγκάζονται να μειώνουν την ποσότητα, αλλά και την συχνότητα με την οποία τα βάζουν στο οικογενειακό τραπέζι.

Η υπεραλίευση, το κόστος του παραγωγού και οι κλιματικές συνθήκες έχουν μειώσει αρκετά την παραγωγή, «εκτινάσσοντας» τις τιμές, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Η σαρδέλα κατέγραψε ρεκόρ τιμών έως και 16-17 ευρώ το κιλό, σημειώνει ο Γεράσιμος Μανταλβάνος, αντιπρόεδρος ιχθυαγοράς Βαρβακείου.

Οι ανατιμήσεις, ανάλογα με το ψάρι που επιλέγει ο καταναλωτής, κυμαίνονται από 20 έως και 30%, με την ΕΛΣΤΑΤ να αναφέρει ότι τον Σεπτέμβριο υπήρξε αύξηση 6,2% στα αλιεύματα.

Η αθερίνα πωλείται στους πάγκους από 8-10 ευρώ το κιλό, ο γαύρος 7,5-10 ευρώ, ενώ το λαβράκι φτάνει ακόμα και τα 11 ευρώ το κιλό.

«Τα ψάρια πλέον είναι χρηματιστήριο, δηλαδή είναι με βάση τη ζήτηση που έχουν στην αγορά», εξήγησε ο επιχειρηματίας Φώτης Κουρνιώτης.

Άλλες τιμές ψαριών που καταγράφηκαν:

  • Σαρδέλα: 7,5-11 ευρώ/κιλό
  • Μαρίδα: 6-10 ευρώ/κιλό
  • Κέφαλος: 5-9 ευρώ/κιλό
  • Τσιπούρα (ιχθυοτροφείου): 9-12/κιλό

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr