Ψευτογιατρός: «Έστελνα τα λεφτά όσων πέθαιναν στο Άγιο Όρος»- Η εξοργιστική απολογία του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψευτογιατρός: «Έστελνα τα λεφτά όσων πέθαιναν στο Άγιο Όρος»- Η εξοργιστική απολογία του

Όταν κάποιος πέθαινε στεναχωριόμουν σαν να είναι δικός μου άνθρωπος. Έστελνα στο Άγιο Όρος τα χρήματα που μου έδιναν σε κάποιες περιπτώσεις για να τους κάνουν σαρανταλείτουργο, είπε στην απολογία του ο Ψευτογιατρός

Αμετανόητος για τις εγκληματικές ενέργειες του που είχαν ως αποτέλεσμα 12 άνθρωποι να πεθάνουν και άλλοι 14 να κινδυνεύσουν με θάνατο είναι ο «ψευτογιατρός», ο οποίος απολογήθηκε σήμερα, υποστηρίζοντας πως δεν είναι δολοφόνος και μάλιστα… έστελνε από την στενοχώρια του στο Άγιο Όρος, τα χρήματα όσων πέθαιναν για να μνημονεύονται.

«Δεν είμαι δολοφόνος» είπε ο κατηγορούμενος στην απολογία του στο δικαστήριο, όπως επισημαίνει σε σχετικό του ρεπορτάζ ο Ελεύθερος Τύπος.

«Σήμερα μετά από τόσο καιρό βρίσκομαι στη θέση να μπορώ να απολογηθώ. Δε θα πω ότι είμαι άγιος και δεν έκανα λάθη αλλά, σίγουρα, δεν είμαι δολοφόνος. Είχα την τύχη και την ευλογία να γεννηθώ μέσα σε χριστιανική οικογένεια. Ο πατέρας μου ήταν ψάλτης και μητέρα μου διακονούσε το ναό όπως μπορούσε.

Έμαθα να είμαι άνθρωπος της προσφοράς. Σε όλα τα μοναστήρια, η ιατρική που ασκούνε είναι τα βότανα. Εκεί άρχισα να μαθαίνω τα βότανα από τον προπάππου μου. Είχε σπουδάσει ιατρική στο εξωτερικό. Θυμάμαι σαν παιδί να έχω εικόνες του παππούλη, με τους φίλους του που ερχόταν κόσμος να τους θεραπεύσει με βότανα. Εκείνος με πήρε από το χεράκι και μου έμαθε θα βότανα.

Παράλληλα από δέκα χρονών άρχισα να πηγαίνω στο Άγιο Όρος. Εκεί όπως γνωρίζετε χρησιμοποιούν τα βότανα. Εκεί αντάλλασσα γνώσεις με μοναχούς. Κάποια στιγμή αυτά που ήξερα εγώ λόγω της εμπειρίας του παππούλη αλλά και επειδή είχαν θητεύσει κοντά σε δύο κορυφαίους βοτανολόγους από το Πήλιο. Εμένα ο Θεός μου είχε δώσει ένα χάρισμα να γνωρίζω καλά τα βότανα…».

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ακόμη στην απολογία του ότι δεν έλαβε ποτέ κανένα ποσό από κανέναν!
Αναφερόμενος στο γεγονός ότι συστήνονταν στους ασθενείς ως ογκολόγος, ο κατηγορούμενος επιχείρησε να το δικαιολογήσει ως εξής: «Κάποια στιγμή έκανα ένα λάθος, όταν η φήμη μου βγήκε έξω από το Άγιο Όρος, κάποιος έψαξε για μένα, βρήκε ένα συνονόματο γιατρό στην Αμερική και διέδιδε ότι αυτός είμαι εγώ. Από εγωισμό και υπερηφάνεια το άφησα να υποβόσκει και δεν το διέψευσα, αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου.…50 χρόνια προσπαθούν να θεραπεύσουν ανίατες ασθένειες και δεν έχουν καταφέρει κάτι. Όμως έχουν εμφανιστεί σύγχρονοι Άγιοι και έχουν κάνει θαύματα και έχουν θεραπεύσει κόσμο, πιστεύω ότι ο Θεός μπορεί να θεραπεύσει τα πάντα.

Πίστευα και τους έλεγα ότι η λύση είναι ο Θεός. Θεός μαζί με βότανα μπορεί να θεραπεύσει… Η αμαρτία μου και το λάθος είναι ότι άφησα ένα ψέμα να προχωρήσει. Ποτέ στη ζωή μου δεν θέλησα να κάνω κακό σε άνθρωπο. Πάντα κοίταζα να βοηθήσω τον συνάνθρωπο μου. Υπάρχουν άτομα που έχω βοηθήσει δωρεάν που πήγαινα στο νοσοκομείο και τους πλήρωνα τις εξετάσεις.

Βρίσκομαι εδώ για μία αμαρτία, ένα ψέμα, τον εγωισμό και την υπερηφάνεια μου. Αρνούμαι ότι είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση και έδρασα με δόλο. Δεν μπορώ να δίνω πράγματα δωρεάν σε κάποιους να τους πηγαίνω δωρεάν στο νοσοκομείο και άλλους να θέλω να τους σκοτώσω…

Δε νιώθω ότι απολογούμαι αλλά ότι εξομολογούμαι. Μπορώ να κοιτάω τον οποιοδήποτε που ήρθε να μου ζητήσει τη βοήθεια στα μάτια διότι ξέρω ότι δεν έκανα κακό. Πίστεψε με όχι μόνο συμπάσχω μαζί τους αλλά τους δίνω και απόλυτο δίκιο. Αυτό όλο που έχουν ακούσει δεν είμαι εγώ. Όλη αυτή η δημοσιότητα απέτρεψε κόσμο να είναι εδώ, άνθρωποι που έχουν ευεργετηθεί από μένα.

Ήρθα εδώ με την πιστή μου και πιστεύω ότι ο Θεός θα βάλει το χέρι του. Αυτή είναι η αλήθεια μου και αυτός είμαι εγώ. Είναι μία κατάθεση από καρδιάς, βγαίνει από τη ψυχή μου και όχι από το μυαλό μου. Από την πρώτη στιγμή που πήγα στον ανακριτή, είπα αλήθεια. Θα μπορούσα να απαρνηθώ πολλά πράγματα αλλά δεν τα απαρνήθηκα. Ποτέ μα ποτέ δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό και δε έκανα κακό».

Πρόεδρος: Ποια ήταν συμφωνία εξαρχής;

Κατηγορούμενος: Όσοι ερχόντουσαν σε μένα είχαν κάνει με συμβατική ιατρική ό, τι μπορούσαν και δεν είχε τίποτα να τους προσφέρει πλέον. Η βοτανοθεραπεία υπάρχει 7.000 χρόνια. Με τη βοήθεια του Θεού και το θαύμα του Θεού θα γίνεται καλά τους έλεγα. Δεν έλεγα ποτέ ότι το βότανο θα σε κάνει καλά. Δεν είπα σε κανένα ποτέ να διακόψει τη θεραπεία που κάνει και θα σε κάνω εγώ καλά.

Πρόεδρος: Γιατί προσεγγίζετε ασθενές βαρέως πάσχοντες; Ήταν όλοι με καρκίνο.

Κατηγορούμενος: Εγώ δεν προσέγγισα κανένα..Εγώ δεν είχα ούτε επαγγελματική κάρτα να δώσω.

Πρόεδρος: Μέχρι mail δίνατε…

Κατηγορούμενος: Η κάρτα κατά το σύνηθες δηλώνει επαγγελματική ιδιότητα. Είναι σαν διαφήμιση. Δεν το έκανα ποτέ. Εγώ βρισκόμουν μέσα στη κοινότητα της εκκλησίας. Πάντα βοήθαγα κόσμο. Πως ερχόταν; Άκουγαν από εσάς ότι βοήθησα. Γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι και έλεγαν «δεν πας στο Νίκο μήπως μπορέσει να βοηθήσει».

Ερχόταν σε μένα όταν η κατάσταση είχε ξεπεράσει τα όρια. Όταν είχε κάνει τα πάντα, δεν είχε αποτέλεσμα και υπήρχαν υποτροπές. Όταν δεν είχε η συμβατική ιατρική να του προσφέρει κάτι άλλο. Ερχόταν μήπως βρει μία ελπίδα.

Πρόεδρος: Μας εσείς δεν μπορούσατε να κάνετε κάτι…

Κατηγορούμενος: Το έκριναν οι άλλοι.

Πρόεδρος: Λέτε ότι κάνατε και διαγνώσεις…

Κατηγορούμενος:  Αυτή τη στιγμή η βοτανολογία όπως έχει αναγνωριστεί από Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, Ευρωπαϊκή Ένωση κ.λπ είναι μία επιστήμη. … Εγώ για παράδειγμα έπαιρνα μία μαγνητική και διάβαζα το αποτέλεσμα. Ποτέ δεν αμφισβήτησα το αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή με τη συμβατική ιατρική και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον καρκίνο 9-10 πεθαίνουν και ο ενάς θα πεθάνει πιο μετά. Έχω ζήσει θαύματα πολλά και το πιστεύω. Εγώ ποτέ δεν έλεγα «μη φοβού», έλεγα «μη φοβού, έχει ο Θεός». Ποτέ δεν έλεγα παρακαλώ, έλεγα «το Θεό να ευχαριστείς». Θεωρώντας ότι ο Θεός επιλέγει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει και ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν ήρθαν σε μένα για να γίνουν καλά αλλά για να βελτιωθούν. Όταν κάποιος πέθαινε στεναχωριόμουν σαν να είναι δικός μου άνθρωπος. Έστελνα στο Άγιο Όρος τα χρήματα που μου έδιναν σε κάποιες περιπτώσεις για να τους κάνουν σαρανταλείτουργο…

Πρόεδρος: Είναι μεγάλο κεφάλαιο η πίστη αρκεί να μην αποτελεί κεφάλαιο εκμετάλλευσης. Γιατί δεν αφήνατε στο Θεό τα πράγματα και παρεμβαίνατε;

Κατηγορούμενος: Κύρια πρόεδρε αυτοί ήρθαν και με βρήκαν. Δεν βρήκα εγώ κανένα.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr