Ψευτογιατρός: Στις 23 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη του Dr Kontos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψευτογιατρός: Στις 23 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη του Dr Kontos

Διακόπηκε για τις 23 Νοεμβρίου η δίκη του αποκαλούμενου “ψευτογιατρού” και των 16 συγκατηγορουμένων του που ξεκίνησε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Διακόπηκε για τις 23 Νοεμβρίου η δίκη του αποκαλούμενου “ψευτογιατρού” και των 16 συγκατηγορουμένων του που ξεκίνησε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η διαδικασία ξεκίνησε με πολλά εμπόδια με κυριότερο την μικρής χωρητικότητας, για αυτήν την υπόθεση, αίθουσα.

Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας το δικαστήριο, πριν κληρωθούν οι ένορκοι, διέκοψε τη συνεδρίαση καθώς ο βασικός κατηγορούμενος δεν μετήχθη από τις φυλακές επικαλούμενος ασθένεια και δεν είχε εξουσιοδοτήσει τους συνηγόρους που θα τον εκπροσωπήσουν.

Αφού εξασφάλισαν οι συνήγοροι την εξουσιοδότηση του 48χρονου δήθεν διακεκριμένου ογκολόγου το δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων και όρισε τις επόμενες δικάσιμους.

Ωστόσο το πρόβλημα με την αίθουσα δεν λύθηκε καθώς, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, δεν είναι διαθέσιμο μεγαλύτερο ακροατήριο για τις συνεδριάσεις του Νοεμβρίου.

Ψευτογιατρός: Με προβλήματα και οργή από τους συγγενείς των θυμάτων ξεκίνησε η δίκη για 12 ανθρωποκτονίες ασθενών και 14 απόπειρες
Με προβλήματα ξεκίνησε η δίκη για δώδεκα ανθρωποκτονίες και δεκατέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονιών στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο βασικός κατηγορούμενος ο οποίος είναι προφυλακισμένος δήλωσε ασθενής και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με αποτέλεσμα να απαιτείται εξουσιοδότησή του για τον εκπροσωπήσει ο συνήγορος του. Παράλληλα, τέθηκε θέμα χωρητικότητας της δικαστικής αίθουσας καθώς εκτός από τον βασικό πρωταγωνιστή της υπόθεσης είναι κατηγορούμενα 16 ακόμα άτομα μεταξύ των οποίων γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός.

«Τον γνώρισα μέσω μιας φίλης μου, η οποία τελικά κατέληξε. Εκείνη τον είχε γνωρίσει μέσω του πνευματικού της. Έκανε χημειοθεραπεία και της είπε να τη σταματήσει και να ξεκινήσει κάτι αποστάγματα, μια ειδική διατροφή, κάτι βιταμίνες και έδινε και κάτι ματζούνια παραισθησιογόνα. Τα ίδια έλεγε και σε μένα και μου έκανε ενέσεις. Υποτροπίασα και κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά επειδή του τηλεφωνούσα και μου έλεγε ότι είναι στην Ιταλία και να τον περιμένω να γυρίσει να μου κάνει ένεση. Μου είχε ζητήσει 17 χιλιάδες, του είχα δώσει τις 6 και άλλες 2 χιλιάδες για έξοδα» δήλωσε έξω από το δικαστήριο ένα από τα θύματα της δράσης του ψευτογιατρού.

«Ο πατέρας μου ήταν άρρωστος, μας σύστησε τον Dr Kontos ένα πρόσωπο του φιλικού μου περιβάλλοντος. Μας έλεγε ο κατηγορούμενος ότι όλα θα πάνε καλά, να μην ανησυχούμε, υπάρχει θεραπεία με κάποια βότανα. Μας ζητούσε χρήματα, 10-15 χιλιάδες, μας κορόιδευε, πόνταρε στην απόγνωσή μας, παρίστανε το γιατρό από την Ελβετία, μπαινόβγαινε στις κλινικές, μιλούσε στους γιατρούς» ανέφερε ο γιος ενός από τα θύματα του Dr Kontos.

Για εμπιστοσύνη των οικογενειών των θυμάτων στην Δικαιοσύνη έκανε λόγο ο συνήγορος των οικογενειών που έχασαν τα παιδιά τους, Δημήτρης Κουσιουρής. « Οι γονείς έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Θέλουν την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου. Μέσω αυτής θα έρθει η δικαίωση και η κάθαρση».

Τέλος, ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Στέλιος Σούρλας σημείωσε ότι «οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου ότι δεν παρότρυνε τα θύματα να διακόψουν τη θεραπεία τους είναι ψευδείς».

Η εκδίκαση της υπόθεσης του αποκαλούμενου “ψευτογιατρού” έρχεται στο ακροατήριο του Κακουργιοδικείου σχεδόν δύο μήνες πριν συμπληρωθεί το 18μηνο όριο προφυλάκισης του Κοντοστάθη, γεγονός που δημιουργεί ασφυκτικά πλαίσια για την ταχεία ολοκλήρωση της δίκης. Για την πρόοδο της διαδικασίας πιθανότατα θα κληθεί το δικαστήριο να μεριμνήσει ώστε να εξασφαλιστεί η κατάλληλη δικαστική αίθουσα, καθώς ο αριθμός κατηγορουμένων και συνηγόρων είναι απαγορευτικός για την αίθουσα του ΜΟΔ, ώστε να τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την πανδημία.

Ο 48χρονος παραπέμπεται στο Κακουργιοδικείο αντιμέτωπος με σοβαρότατες κατηγορίες που αφορούν ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων. Ως συνεργοί στην δράση του δήθεν εξειδικευμένου κορυφαίου γιατρού κάθονται στο εδώλιο άλλοι 16 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων είναι ένας πρώην βουλευτής και υπουργός , ιατρός στο επάγγελμα, γιατροί , στελέχη ιδιωτικής κλινικής , επιχειρηματίας που ασχολείται με εμπόριο βοτάνων αλλά και μία μοναχή.

Το βούλευμα για την υπόθεση του “Δόκτορα Κόντου” αναφέρει αναλυτικά τις υποθέσεις για τις οποίες καλείται να λογοδοτήσει ο βασικός κατηγορούμενος , όλες δηλαδή τις περιπτώσεις που βαριά πάσχοντες ασθενείς οδηγήθηκαν είτε στον θάνατο , είτε με σοβαρές βλάβες , εξαιτίας των ουσιαστικά ανύπαρκτων θεραπειών που τους χορηγούσε , με υποτιθέμενα ειδικά σκευάσματα τα οποία χρέωνε χιλιάδες ευρώ, πείθοντας τους να σταματήσουν τις ενδεδειγμένες ιατρικές αγωγές τους. Μεταξύ των θυμάτων του Κοντοστάθη είναι και ανήλικα παιδιά. Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις , σύμφωνα με το βούλευμα , ο κατηγορούμενος έπεισε τους γονείς 16χρονου αγοριού με καρκίνο ” να διακόψουν για το ανήλικο τέκνο τους την προτεινόμενη, επιστημονικά ενδεδειγμένη, και ακολουθούμενη ως τότε θεραπεία, με χειρουργικές επεμβάσεις, χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες και λοιπά και να ακολουθήσουν, ως αποτελεσματικότερη και καταλληλότερη τη θεραπεία που τους σύστησε, αποτελούμενη από δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα, ενέσιμά και μη, άγνωστης προέλευσης και χημικής σύστασης, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, παρασκευάζονταν στην Ελβετία από σπάνιες και δυσεύρετες πρώτες ύλες και ήταν άγνωστα στον κόσμο, ακόμη και στα περισσότερα μέλη της ιατρικής κοινότητας”. Αποτέλεσμα ήταν το αγόρι να περιέλθει το 2017 σε κωματώδη κατάσταση και να καταλήξει αποστεωμένο, λόγω της αυστηρής δίαιτας που είχε συστήσει ο “ογκολόγος”, με ραγδαία επιδείνωση της υγείας του και αύξηση του όγκου του. Για αυτήν την “θεραπεία” ο Κοντοστάθης έλαβε ποσό σχεδόν 20.000 ευρώ.

Σε άλλη περίπτωση από εκείνες που αφορούν απόπειρα ανθρωποκτονίας, ο “Δόκτωρ Κόντος” ανέλαβε την “θεραπεία” 4χρονου αγοριού με μυική ατροφία , σταματώντας την φαρμακευτική αγωγή που χορηγούνταν έως τότε στο παιδί. Αποτέλεσμα ήταν το αγόρι να παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση , να ατονήσει πλήρως ο οργανισμός του και να καταρρεύσει ,παραμένοντας έκτοτε σε αναπηρικό αμαξίδιο με 85% αναπηρία και “μη δυνάμενο να αυτοεξυπηρετηθεί”.

Στην συγκλονιστική λίστα των θυμάτων του 48χρονου είναι και η περίπτωση ασθενούς που μετά από χειρουργείο σε ιδιωτική κλινική ,παρουσία του “δόκτορος Κόντου”, για τραυματισμό στην σπονδυλική στήλη, κατέστη σε ποσοστό 92% ανάπηρος .Στην εν λόγω εγχείριση φαίνεται να είχε παρασταθεί και ο κατηγορούμενος πρώην πολιτικός.

Για τους συγκατηγορούμενους του 48χρονου , η δικογραφία δέχεται πως ουσιαστικά συνέδραμαν τον “Δόκτορα” με την συμπεριφορά τους αλλά και την διάθεση σε αυτόν χώρων και εξοπλισμού της εμπλεκόμενης κλινικής, δίνοντας στους ασθενείς την πεποίθηση ότι επρόκειτο για ιατρό. Χώρο σε Ιερά Μονή φαίνεται να είχε παραχωρήσει στον “ψευτογιατρό” και η κατηγορούμενη Μοναχή, τον οποίο ο κατηγορούμενος είχε εξοπλίσει ώστε να φαίνεται ως ιατρείο

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr