Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ: Μέχρι πότε μπορείτε να εξαργυρώσετε τα κουπόνια για laptop και tablet
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ: Μέχρι πότε μπορείτε να εξαργυρώσετε τα κουπόνια για laptop και tablet

Παράταση πήρε η προθεσμία για εξαργύρωση του voucher μέσω του προγράμματος Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ.

Παράταση πήρε η προθεσμία για εξαργύρωση του voucher 200 ευρώ μέσω του προγράμματος Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ.

Συγκεκριμένα, μέχρι τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022, η δυνατότητα εξαργύρωσης του voucher 200 ευρώ από τους δικαιούχους του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ».

Η παράταση αυτή έγινε κατόπιν αιτημάτων, με στόχο τη μέγιστη απορρόφηση των κονδυλίων που έχουν διατεθεί για αγορά ψηφιακού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Να αναφέρουμε πως ήδη έχει εξαργυρωθεί η συντριπτική πλειοψηφία της συγκεκριμένης παροχής, σε ποσοστό που ξεπερνάει το 97%. Ειδικότερα, από τις 166.599 επιταγές που εκδόθηκαν, οι 162.014 έχουν εξαργυρωθεί ή έχει γίνει η σχετική παραγγελία και θα εξαργυρωθούν άμεσα.

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Το voucher δικαιούνται  δύο κατηγορίες πολιτών: οι εκπαιδευτικοί και οι πυρόπληκτοι.

Αναλυτικά:

εκπαιδευτικοί και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού – Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, χωρίς κοινωνικά ή άλλα κριτήρια, οι οποίοι απασχολούνται σε δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία, και

οικογένειες οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας από την 27η Ιουλίου 2021 έως και την 13η Αυγούστου 2021 και οι οποίες έχουν εξαρτώμενα μέλη που φοιτούν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας.

Όλοι οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της αίτησης που υπέβαλλαν και μέσω SMS στο κινητό τηλέφωνο που θα δηλώσουν. Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί θα μπορέσουν να δουν άμεσα το αποτέλεσμα της αίτησής τους (έγκριση ή απόρριψη), ενώ οι πυρόπληκτοι θα πρέπει να υποβάλλουν κάποια δικαιολογητικά προς έλεγχο και θα αναμένουν το αποτέλεσμα της αξιολόγησης σε δεύτερο χρόνο.

Εφόσον η αίτηση απορριφθεί, δίδεται κατά περίπτωση και μόνο για δυνητικούς δικαιούχους του που ανήκουν στην κατηγορία των πυρόπληκτων, η δυνατότητα υποβολής αιτήματος επανεξέτασης.

Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα»

Με σκοπό την επίτευξη ενός συμπεριληπτικού ψηφιακού εκπαιδευτικού μοντέλου, μέσα από το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα», επενδύονται 140 εκατ. ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop) μέσω συστήματος επιταγών (voucher).

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο υλοποιείται από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.».

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» και αποτελεί ένα από τα πρώτα έργα υπό υλοποίηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τα οποία χρησιμοποιούν κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για μία επένδυση ύψους 140 εκατ. ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop) μέσω συστήματος επιταγών (voucher).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr