ΠΣτΕ: Εθελοντική δράση στήριξης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους Δήμους της Βόρειας Εύβοιας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΣτΕ: Εθελοντική δράση στήριξης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους Δήμους της Βόρειας Εύβοιας

Η Περιφέρεια και οι εθελοντές είναι σε διαρκή επικοινωνία με τις Δημοτικές Αρχές και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και με λοιπούς εθελοντικούς συνδέσμους και πολίτες

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, από τις πρώτες ημέρες της ανυπολόγιστης καταστροφής που προκάλεσαν οι πυρκαγιές της 3ης Αυγούστου του 2021 στους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού, έγινε αποδέκτης ενός τεράστιου κύματος αλληλεγγύης από κάθε άκρη της χώρας, η οποία εκφράστηκε με τη συγκινητική προσφορά τροφίμων, αγαθών,προϊόντων πρώτης ανάγκης αλλά και αδιάκοπης εθελοντικής εργασίας.  Κοινός στόχος και πρωταρχικό μέλημα όλων, η ανακούφιση των πληγέντων συμπολιτών μας, στην πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση την οποία κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν.

Για τον σκοπό αυτό, σε πολύ σύντομο χρόνο, η αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, διαμορφώθηκε σε χώρο συγκέντρωσης και διακίνησης των αγαθών όπου χάρη στην πολύτιμη, ακούραστη και συνεχή εργασία των εθελοντών γίνεται η ταξινόμηση και η μεταφορά των προϊόντων στις πληγείσες περιοχές, ανάλογα με τις ανάγκες. Πολίτες, σύλλογοι, εταιρείες, Δήμοι, Περιφέρειες και φορείς από όλη τη χώρα, ανταποκρίθηκαν αμέσως σε κάθε ενημέρωση για προσφορά βοήθειας και η αποστολή  αγαθών και ειδών πρώτης ανάγκης, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Η Περιφέρεια και οι εθελοντές είναι σε διαρκή επικοινωνία με τις Δημοτικές Αρχές και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και με λοιπούς εθελοντικούς συνδέσμους και πολίτες προκειμένου να εντοπίζονται οι ανάγκες ελλείψεις. Παράλληλα, οργανώνονται καθημερινά δρομολόγια, είτε με υπηρεσιακά οχήματα, είτε με καταγεγραμμένα ΙΧ εθελοντών προκειμένου στοχευμένα να γίνεται η μεταφορά των αγαθών κυριολεκτικά από πόρτα σε πόρτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το αρχείο καταγραφής εθελοντικής εργασίας που δημιουργήθηκε, περισσότερα από 700 άτομα από την Εύβοια αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα αφιέρωσαν χρόνο, δυνάμεις και κάθε διαθέσιμο μέσο προς εξυπηρέτηση της μεγάλης αυτής προσπάθειας.

Ωστόσο, επειδή η διαδικασία αυτή εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η τεράστια ανταπόκριση του κόσμου έχει προκαλέσει τη συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων αγαθών,καθίσταται πλέον απαραίτητη η ενεργοποίηση επιπλέον χώρων.  Για το λόγο αυτό επιλέχτηκαν και χρησιμοποιούνται πλέον δύο νέοι χώροι ασφαλούς αποθήκευσης (κέντρο logistic), από όπου θα γίνεται η διανομή ανάλογα με τις ανάγκες και την ενημέρωση που θα λαμβάνουμε από τους τοπικούς φορείς.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι, στην παρούσα φάση υπάρχει υπερεπάρκεια προϊόντων σε όλα τα είδη, όμως η προσπάθεια θα συνεχιστεί για όσο χρόνο χρειαστεί προκειμένου να είμαστε παρόντες στις μελλοντικές ανάγκες που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια του επερχόμενου χειμώνα. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοιμπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας, στα τηλέφωνα:2221353690, 2221353790 και 2221353493.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr