Πυκνή ομίχλη στην Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας έως και την Εύβοια – «Γίναμε Αγγλία» λένε οι οδηγοί στο evima.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυκνή ομίχλη στην Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας έως και την Εύβοια – «Γίναμε Αγγλία» λένε οι οδηγοί στο evima.gr

Το φαινόμενο είναι πολύ έντονο και γιαυτό χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή σε όσους βρίσκονται στο δρόμο

Ένα «απόκοσμο» τοπίο έχει δημιουργήσει η πυκνή ομίχλη που ξεκίνησε να καλύπτει το σου πρότυπο του Σαββάτου 6/11 την Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας μέχρι και την Εύβοια.

Τοπικές και πυκνές ομίχλες σημειώθηκαν σήμερα σε αρκετές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας, μεταξύ άλλων σε περιοχές του λεκανοπεδίου της Αθήνας, τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά, κάτι που αποτυπώθηκε ακόμη και σε εικόνες του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-10, που συνέλεξε και επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Όπως δηλώνουν στο evima.gr οδηγοί που κινούνται στην Εθνική οδό από τα διόδια των Αφιδνών έως και την είσοδο της Χαλκίδας το τοπίο έχει καλυφθεί από πυκνή ομίχλη και χρειάζεται πολύ προσοχή στην οδήγηση.

Που οφείλεται το φαινόμενο της ομίχλης

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Τάσος Αρνιακός μιλώντας στο evima.gr, η επικράτηση των ισχυρών νοτιάδων, που φέρνουν υγρασία από την Μεσόγειο σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, δημιουργούν ομίχλες ακτινοβολίας όχι μόνο στην ξηρά, αλλά και στην θάλασσα.

Ο Τάσος Αρνιακός, διευκρίνισε πως η επικράτηση των νοτιάδων θα ελαττωθούν από την Κυριακή, με αποτέλεσμα το φαινόμενο να εξαφανιστεί.

Απίστευτες εικόνες από την ομίχλη

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr