Πυκνή ομίχλη σε αρκετές περιοχές της Εύβοιας – Πού οφείλεται το φαινόμενο (pics)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυκνή ομίχλη σε αρκετές περιοχές της Εύβοιας – Πού οφείλεται το φαινόμενο (pics)

Τι λένε στο evima.gr οι πολίτες του Νησιού

Πυκνή ομίχλη καλύπτει αρκετές περιοχές της Εύβοιας τα τελευταία 24ωρα.

Αρκετοί πολίτες του νησιού καταγράφουν τις  εικόνες του εντυπωσιακού φαινομένου λέγοντας χαρακτηριστικά στο evima.gr ότι <<γίναμε Αγγλία ! Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό το φαινόμενο>> με τα σχόλια στα social να δίνουν και να παίρνουν!

Την «ευθύνη» γι’ αυτές τις ασυνήθιστες εικόνες φέρει η αυξημένη υγρασία που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, ευνοώντας τον σχηματισμό ομιχλών.

Σε ιδιαίτερα υψηλά για την εποχή επίπεδα αναμένεται να διατηρηθούν οι θερμοκρασίες και το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ

1.Φωτα: Μειώνουμε ταχύτητα και ανάβουμε πάντα τα μεσαία φώτα και τα ειδικά φώτα ομίχλης. Πρέπει να είναι καθαρά τα φωτιστικά σώματα. Αλλιώς μειώνεται έως και 70% η δέσμη του φωτός.
2. Εξωτερικοί παράγοντες: Έχουμε λίγο ανοιχτό το παράθυρο του οδηγού. Με τον τρόπο αυτό ακούμε τους εξωτερικούς θορύβους.

3. Υαλοκαθαριστήρες: Χρησιμοποιούμε τους υαλοκαθαριστήρες διότι τα σταγονίδια της ομίχλης «κολλάνε» στο παρμπρίζ περιορίζοντας ακόμα περισσότερο την ορατότητα.

4. Αποστάσεις Ασφαλείας: Προσέχουμε τα πίσω φώτα του μπροστινού μας αυτοκινήτου, διατηρώντας αποστάσεις ασφαλείας που ορίζουμε ανάλογα με τις δυνατότητες του αυτοκινήτου και την καθαρότητα της ατμόσφαιρας.
Επίσης για να διατηρήσουμε την σωστή πορεία πάνω στο δρόμο, παρακολουθούμε συνεχώς τις λευκές διαγραμμίσεις στο κατάστρωμα του δρόμου και τα κολωνάκια.

5. Απαγορεύονται τα προσπεράσματα.

8. Στάθμευση οχήματος: Αν χρειαστεί να σταματήσουμε το αυτοκίνητο, θα πρέπει να το απομακρύνουμε από τον δρόμο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr