Πυροβολισμοί στην ΑΣΟΕΕ – Συνελήφθη αστυνομικός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυροβολισμοί στην ΑΣΟΕΕ – Συνελήφθη αστυνομικός

Συνελήφθη ο αστυνομικός που πυροβόλησε στην ΑΣΟΕΕ στο κέντρο της Αθήνας

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην οδό Πατησίων όταν σημειώθηκαν συγκρούσεις ομάδας ατόμων με αστυνομικές δυνάμεις.

Κατά τη διάρκεια της έντασης, ένας αστυνομικός έβγαλε όπλο και πυροβόλησε στον αέρα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο αστυνομικός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Μάλιστα με εντολή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες για πειθαρχική έρευνα για το περιστατικό και εξετάζεται το ενδεχόμενο να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Σήμερα, Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, και περί ώρα 12:10 ομάδα περίπου 35 ατόμων εξήλθε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έθεσαν φωτιά σε κάδους, τους οποίους μαζί με άλλα αντικείμενα χρησιμοποιούσαν ως οδόφραγμα. Περί ώρα 12:30 και ενώ είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο, όχημα της Άμεσης Δράσης με πλήρωμα τρεις αστυνομικούς, δέχθηκε από τα ανωτέρω άτομα απρόκλητη επίθεση με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα. Δύο από τους αστυνομικούς απομακρύνθηκαν άμεσα από το όχημα, ωστόσο ο τρίτος εγκλωβίστηκε και έκανε χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού ρίχνοντας στον αέρα. Ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών».

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους να επιτίθενται σε περιπολικό έξω από την ΑΣΟΕΕ, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους και προκάλεσαν επεισόδια.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr