Ραγδαίες αποκαλύψεις για την υπόθεση τηλεφωνικών παρακολουθήσεων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ραγδαίες αποκαλύψεις για την υπόθεση τηλεφωνικών παρακολουθήσεων

Σφοδρές εξελίξεις υπάρχουν γύρω από το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που κατήγγειλε πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. 

Σφοδρές εξελίξεις υπάρχουν γύρω από το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που κατήγγειλε πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Σήμερα μάλιστα παραιτήθηκαν λόγω της υπόθεσης τόσο ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, τη θέση του οποίου πήρε ο Γιάννης Μπρατάκος, όσο και ο διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στο DNews, νόμιμη παρακολούθηση προσώπου έχει γίνει σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα, καθώς υπήρξε νόμιμη επισύνδεση (παρακολούθηση κατόπιν αδείας του αρμοδίου εισαγγελέως) .

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι έγιναν λάθος χειρισμοί από την ΕΥΠ και πως το πρόσωπο αυτό  θα ενημερωθεί, προσωπικά από την ΕΥΠ, για όλα όσα έχουν διαπραχθεί κατά την παρακολούθηση του τηλεφώνου του, καθώς και για τους λόγους που αυτή έγινε.

Πάντως κυβερνητικές πηγές τονίζουν στο Dnews, ότι η ΕΥΠ ουδέποτε ενημέρωσε το πρωθυπουργικό γραφείο για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, αλλά και ότι αν είχε γίνει αυτό θα είχε ζητηθεί να μην προχωρήσει αυτή η παρακολούθηση.

Αναφορικά με την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι σε ένα περιβάλλον τοξικότητας, τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δυσλειτουργικά – και συνολικά για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον κ. Δημητριάδη.

Όπως σημειώνεται, υπό αυτό το πλαίσιο, υπέβαλε την παραίτησή του σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Δημητριάδης παραιτήθηκε επειδή επί έξι χρόνια δίπλα στον πρωθυπουργό, δέχθηκε πολλές επιθέσεις, που στόχο είχαν τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Με την κίνησή του επιλέγει να προστατεύσει τον πρωθυπουργό, καθώς δεν θέλει να δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα, όπως τονίζεται.

Σε κάθε περίπτωση διευκρινίζεται, οτι ο κ. Δημητριάδης αλλά και το πρωθυπουργικό γραφείο γενικότερα δεν σχετίζονται με καμία υπόθεση παρακολούθησης προσώπου και η παραίτηση του διευθυντή του πρωθυπουργού δεν έγινε για τέτοιο λόγο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr