Ρεπορτάζ evima.gr: Οι εικόνες στις λαϊκές αγορές της Εύβοιας πιστοποιούν το πρόβλημα στην ακρίβεια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρεπορτάζ evima.gr: Οι εικόνες στις λαϊκές αγορές της Εύβοιας πιστοποιούν το πρόβλημα στην ακρίβεια

Εκτίναξη του κόστους παραγωγής αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες οι παραγωγοί στην Εύβοια.

Έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους, δηλώνουν παραγωγοί λαϊκών αγορών, καθώς η ακρίβεια σε καύσιμα, ρεύμα και πρώτες ύλες έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Όπως εξηγούν στο evima.gr, με αυτή την ακρίβεια αν σπείρουν, θα πρέπει να πουλήσουν στους καταναλωτές την σοδιά τους τόσο ανατιμημένη, που θα μείνει στους πάγκους απούλητη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μέσα σε ένα χρόνο, σε μια χρονική συγκυρία που η κρίση δεν έχει κορυφωθεί, η αύξηση του κόστους σε ενέργεια και λιπαντικά, αγγίζει το 30%.

Συγκεκριμένα, το κόστος για τους παραγωγούς στην ενέργεια έχει αυξηθεί κατά 29,7%, στα λιπάσματα 17,7%, στα φυτοφάρμακα 3,4% και στους σπόρους 3,1%.

Ευβοιώτης παραγωγός ο οποίος πηγαίνει σε αρκετές λαϊκές αγορές της Εύβοιας ανέφερε στο evima.gr, «οι αυξήσεις είναι τόσο μεγάλες που δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Εκτός όμως από αυτό, το πρόβλημα σε εμάς είναι πως οι ντόπιοι πελάτες έχουν φύγει από τα λαϊκές και πάνε σε μάρκετ, μανάβικα χωρίς να ξέρουν ότι τα πληρώνουν πολύ ακριβότερα. Ενώ πάλι οι Αθηναίοι που έχουν μάθει και ψωνίζουν σε λαϊκές, με αυτή την κατάσταση που επικρατεί τώρα τελευταία και δεν έρχονται επαρχία δυστυχώς για εμάς δεν δουλεύουμε καλά».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr