Ρωσίδα κατάσκοπος στην Εύβοια: Πώς η «Μαρία Τσάλλα» ξεγέλασε το Αλιβέρι
Ειδησεις ευβοια

Ρωσίδα κατάσκοπος στην Εύβοια: Πώς η «Μαρία Τσάλλα» ξεγέλασε το Αλιβέρι

To evima.gr επικοινώνησε και την αρμόδια υπάλληλο του δήμου, η οποία και αναλαμβάνει τις εγγραφές στα δηματολόγια του Αλιβερίου Ευβοίας

Νέα στοιχεία έρχονται στην δημοσιότητα για τη Ρωσίδα κατάσκοπο και τον τρόπο που κατάφερε να ξεγελάσει αρκετούς ανυποψίαστους ανθρώπους που προσφέρθηκαν να την βοηθήσουν ώστε να γίνει δημότης στο Αλιβέρι Ευβοίας.

Ο τρόπος με τον οποίο έδρασε η Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, προκειμένου να εξασφαλίσει τα ελληνικά έγγραφα με ημερομηνία γέννησης τον Δεκέμβριο του 1991 με πλαστό πιστοποιητικό ενός μωρού που γεννήθηκε και πέθανε αμέσως δείχνει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, μελέτη αλλά και οργανωμένο κύκλωμα που εκτείνεται από το Μαρούσι μέχρι το Αλιβέρι.

Μάλιστα ακόμα και οι ημερομηνίες που επέλεξε για την έκδοση των εγγράφων προκαλούν εντύπωση, καθώς εγγράφηκε στο Δημοτολόγιο Αλιβερίου στις 21/12/2018 και έκανε την πρώτη αίτηση για έκδοση δελτίου ταυτότητας από το Αστυνομικό Τμήμα της ίδιας πόλης στις 24/12/2018.

Όλα δηλαδή έγιναν σε τρεις ημέρες και μάλιστα την εποχή των γιορτών ώστε η «Μαρία Τσάλλα» να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως οι Δημόσιες Υπηρεσίες λειτουργούσαν με μειωμένο προσωπικό.

Στο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας το οποίο ανακλήθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου, αναφέρεται το όνομα, το ύψος, ο τόπος γέννησης, ενώ φαίνεται εγγεγραμμένη στο δημοτολόγιο του δήμου Κύμης – Αλιβερίου καθώς και η πρώτη υπογραφή της κατασκόπου ως «Μαρία Τσάλλα».

Δηλώνει αγνώστου πατρός και πως γεννήθηκε το 1991. Διεύθυνση κατοικίας δηλώνεται αόριστα Αλιβέρι, Εύβοιας.

O άνθρωπος που υπέγραψε ως μάρτυρας για να ταυτοποιήσει τη «Μαρία Τσάλλα» στην ταυτότητά της μίλησε στον Alpha και αποκάλυψε πως τον παγίδεψαν.

Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο ηλικίας 83 ετών σήμερα και 78 ετών το 2018, ο οποίος ήταν γείτονας στα νότια προάστια της Αθήνας με μία οικογένεια με το επίθετο «Τσάλλα» και θυμόταν μία μητέρα μαζί με το μωρό της.

Το 2018 δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τη γειτόνισσά του, η οποία του παρουσιάστηκε ως η υποτιθέμενη μητέρα της «Μαρίας Τσάλλα» και του ζήτησε να βοηθήσει εκείνο το μωρό που μεγάλωσε και ήθελε να σπουδάσει πλέον στην Ελλάδα.

«Ήταν παντρεμένοι και είχαν ένα μωρό. Η μάνα ήταν Ελληνίδα ήταν Λατινοαμερικάνος νομίζω, από κάπου εκεί.Αυτό έγινε πριν από 30 χρόνια», είπε αρχικά ο ηλικιωμένος.

«Δέχθηκα ένα τηλέφωνο από τη μητέρα. Πέθανε τώρα ας πούμε ο πατέρας και μου λέει ξέρεις έχουμε πάει εκεί, πέθανε ο τάδε, η Ελληνίδα τώρα η μάνα, φτιάχνω τώρα τα χαρτιά για να πάρει υπηκοότητα η κόρη, εκείνο το μωρό που είχαμε, για να έρθει στην Ελλάδα να σπουδάσει», συμπλήρωσε.

«Με παρακάλεσε τότε στο τηλέφωνο και μου λέει σε παρακαλώ επειδή έχω δώσει την υπόθεση σε έναν δικηγόρο… και της λέω εντάξει. Να βεβαιώσω αυτό, ότι δηλαδή ήταν αυτή, εκείνη την εποχή. Ότι υπήρχε αυτό, δεν ήταν στον αέρα δηλαδή», κατέληξε.

Καμία σχέση με την «illegal Maria» ή αλλιώς Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα, την ρωσίδα κατάσκοπο που ζούσε στην Ελλάδα ως Μαρία Τσάλλα με νόμιμα χαρτιά από το ελληνικό κράτος ως παιδί Ελλήνων ομογενών, δεν έχει, όπως δηλώνει, ο δικηγόρος Νίκος Λυμπερόπουλος ο οποίος δραστηριοποιείται στην Εύβοια και κλήθηκε στο Δημαρχείο για να της εξηγήσει πως να εγγραφεί στο δηματολόγιο της Κύμης Αλιβερίου, όπως και επιθυμούσε να κάνει.

Καθώς το πρωτοφανές «κατασκοπικό θρίλερ» στη χώρα μας αποδεικνύεται πως έλαβε προεκτάσεις και στην Εύβοια αφού η Ρωσίδα κατάσκοπος προσπάθησε να εγγραφεί στο δημοτολόγιο Αλιβερίου, το evima.gr επικοινώνησε με τον κο Λυμπερόπουλο ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία σχέση, επαφή η περαιτέρω επικοινωνία με την Σμίρεβα και την συνάντησε πρώτη φορά στο Δημαρχείο όπου και εκλήθη για να της εξηγήσει την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει καθώς τυγχάνει να είναι άριστος γνώστης της Αγγλικής.

Όπως τονίζει κατηγορηματικά ο κος Λυμπερόπουλος, από εκεί και έπειτα δεν έχει καμία επαφή και γνώση για τα ίχνη και το άτομο της.

Ο κος Λυμπερόπουλος δεν γνώριζε τον τόπο κατοικίας της Ρωσίδας κατασκόπου, όπως αποδείχτηκε, ούτε κάποιο επιπρόσθετο στοιχείο και απλώς της εξήγησε την διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσει εφόσον ήθελε να εγγραφεί στο δηματολόγιο, σύμφωνα με την οποία έπρεπε να κατέχει ένα μισθωτήριο από την περιοχή και να είναι κάτοικος Αλιβερίου.

To evima.gr επικοινώνησε και την αρμόδια υπάλληλο του δήμου, η οποία και αναλαμβάνει τις εγγραφές στα δηματολόγια.

Ξεκαθάρισε πως η υπηρεσία έχει κάνει άψογα την δουλειά της και δεν προκύπτει κανένα σφάλμα ή παράλειψη.

Όπως περιέγραψε, η εν λόγω κυρία ήρθε έχοντας συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να εγγραφεί στο δηματολόγιο.

Μάλιστα είχε ληξιαρχική πράξη.

«Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε εμείς να αναλύουμε την γνησιότητα ενώ την ίδια ώρα δεν μπόρεσε να το κάνει η ίδια η αστυνομία» σχολίασε.

«Έγω από την πλευρά μου όφειλα να ελέγξω- και αυτό έκανα για ένα μήνα» είπε προσθέτοντας πως η Σμίρεβα είχε ακόμη και διαβατήριο.

Μάλιστα, όπως εξήγησε, προκειμένου να είναι καλυμμένη η αρμόδια υπάλληλος πραγματοποιήσε ενδελεχή έλεγχο ο οποίος διήρκεσε έναν μήνα.

Υπογράμμισε πως η Σμίρεβα παρουσίασε όλα τα απαραίτητα έγγραφα κανονικότατα ακολουθώντας κατά γράμμα την διαδικασία.

Πρόσθεσε πως η Σμίρεβα μετέβη στην υπηρεσία με δύο δικηγόρους ο ένας εκ των οποίων είναι ο κος Λυμπερόπουλος ο οποίος απλώς ωστόσο την εξυπηρέτησε εξηγώντας την διαδικασία στα Αγγλικά και για το απαραίτητο της προσκόμισης μισθωτήριου το οποίο και παρουσίασε η Ρωσίδα κατάσκοπος κι έτσι προχώρησε η εγγραφή στο δηματολόγιο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr