Ρούλα Πισπιρίγκου: Για ποιο λόγο αναβλήθηκε η απολογία της
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Για ποιο λόγο αναβλήθηκε η απολογία της

Εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας με την Ρούλα Πισπιρίγκου να μην απολογείται ούτε και σήμερα

Ούτε σήμερα θα απολογηθεί η Ρουλα Πισπιρίγκου για τις υποθέσεις θανάτων Μαλένας και Ίριδας, καθώς το Σμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας δεν έχει αποφανθεί ακόμα για την αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε στην ανακρίτρια η 34χρονη μέσω του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια.

Νέα ημερομηνία για την απολογία της θα οριστεί μετά την έκδοση του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου, πιθανότατα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε νέα προθεσμία, προκειμένου να καταθέσουν τρεις ακόμη μάρτυρες στο πλαίσιο της ανάκρισης για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Συγκεκριμένα, ζήτησε να εξεταστούν οι ιατροδικαστές, Ουρανία Δημακόπουλου, Χαρά Σπηλιοπούλου και η Αγγελική Τσιόλα. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Τζωρτζάτου επιφυλάχθηκε.

Η υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου στη συνέχεια, κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για την κλήση των μαρτύρων, με την ανακρίτρια να ζητάει και μετά από αυτό να αρχίσει η απολογία της κατηγορούμενης και τελικά η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου να προχωρά στην κατάθεση της αίτησης εξαιρέσεως της ανακρίτρια.

Κούγιας: «Η μεγαλύτερη δικαστική πλάνη του αιώνα»

Όπως αναφέρει το newsbomb.gr,  ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για την «Τεράστια δικαστική πλάνη, η μεγαλύτερη του αιώνα» χαρακτηρίζοντας ως πρόχειρη διαδικασία την προσωρινή φυλάκιση και τις αποφάσεις για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ρίχνοντας αιχμές και για τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα.

«Είναι αδιανόητο να υπάρχουν ιατροδικαστικές εκθέσεις και πραγματογνωμοσύνες από επίσημους ιατροδικαστές που λογοδοτούν στη δικαιοσύνη και να ανατρέπονται από διοριζόμενους. Το πόρισμα βασίστηκε σε γνωμοδότηση του κ. Ευτυχιάδη που λέει ότι παραπλανήθηκε», συμπλήρωσε.

Ο ποινικολόγος αναφέρθηκε και στην οικογένεια της κατηγορουμένης, λέγοντας πως «κινδύνευσε με λιντσάρισμα. Είναι σε μικρό χωριό κρύβονται».

Επιπλέον άφησε αιχμές και για τους δικηγόρους που υπερασπίστηκαν την κατηγορουμένη. «Την άφησε χωρίς ιατροδικαστή ο τελευταίος δικηγόρος και γελοιοποιούσε την κατάσταση».

Αγωγές Κούγια σε ιατροδικαστές και εκπομπές ύψους 1 εκατομμύριο ευρώ

Ο Αλέξης Κούγιας στο τέλος θέλησε από τη μία να ευχαριστήσει τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από τις δικαστικές αίθουσες λέγοντας ότι πλέον οι σοβαρές εκπομπές αντιμετωπίζουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου αντικειμενικά.

Ωστόσο έκανε γνωστό ότι από αύριο 22/12 ετοιμάζει με το γραφείο του αγωγές και αποζημιώσεις εις βάρος των Καρακούκη, Καλόγρηα, Σπηλιοπούλου, Λέων και Ευτυχιάδη, ενώ το ίδιο θα συμβεί και εις βάρος παρουσιαστών εκπομπών με αποζημιώσεις ύψους 1 εκατ. σε κάθε εκπομπή γιατί «καταστράφηκε η ζωή της και έφτασε στο σημείο να έχει αντίδικο τον σύζυγό της, ο οποίος κακώς δήλωσε υποστήριξη της κατηγορίας.».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr