Ρούλα Πισπιρίγκου: Η κεταμίνη δόθηκε από τους γιατρούς λέει η ιατροδικαστής Δημακοπούλου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η κεταμίνη δόθηκε από τους γιατρούς λέει η ιατροδικαστής Δημακοπούλου

Τι ισχυρίζεται η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου για την χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα

Στην αθωότητά της επιμένει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τους θανάτους των τριών παιδιών της, Ίριδας, Μαλένας και Τζωρτζίνας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπουλού, ανέφερε ότι δεν είναι τεχνική σύμβουλος της κατηγορούμενης, ούτε πρόκειται να αμειφθεί από τον Αλέξη Κούγια ή την οικογένεια της κατηγορουμένης, αλλά, όπως είπε, συμμετέχει στη δημόσια συζήτηση για την υπόθεση και θα πάει να καταθέσει στο δικαστήριο, καθώς από την πρώτη στιγμή, ως έχουσα δημόσιο βήμα, είχε αναφερθεί αρκετές φορές στην υπόθεση. Μάλιστα, πλέον αισθάνεται υποχρεωμένη να καταθέσει τις απόψεις του, μετά και την ανάγνωση της δικογραφίας με τις ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες.

Η ιατροδικαστής, Ουρανία Δημακοπούλου, σημείωσε πως για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και «με βάση όσα γράφουν η εταιρεία παραγωγής της, οι ιατροδικαστικές εκθέσεις και άλλοι ιατροδικαστές στο εξωτερικό σχετικά με την κεταμίνη, η ποσότητα που έχει βρεθεί στο σώμα του παιδιού είναι σε απόλυτα θεραπευτική συγκέντρωση».

«Έχει δοθεί περίπου 20-30 λεπτά πριν εκπνεύσει το κορίτσι. Αναφέρεται στα επίσημα έγγραφα ότι πριν την ανάνηψη, έχει γίνει προσπάθεια να διασωληνωθεί το παιδί, έχει γίνει μυοχαλάρωση και σε αυτό το στάδιο θεωρώ ότι έχει δοθεί η κεταμίνη από τους γιατρούς», είπε η ιατροδικαστής.

Στο ερώτημα «γιατί οι γιατροί δεν παραδέχονται ότι έχουν χορηγήσει κεταμίνη;», η κυρία Δημακοπούλου σημείωσε πως «επί 9 μήνες το παιδί δεν σιτίζεται από το στόμα καθόλου, είναι ένα παιδί σε καχεξία, οι γονείς οι ίδιοι είπαν στους γιατρούς: “κάντε γαστροστομία, βάλτε βηματοδότη ότι χρειαστεί για να μην πεθάνει το παιδί”».

«Έχει χάσει τα δύο αδέλφια του λίγο καιρό πριν, υπάρχει στο σπίτι η κρίση με τους τσακωμούς για τον χωρισμό των γονέων. Το παιδί κάνει κρίση ένα βράδυ και εισάγεται στο νοσοκομείο. Υπάρχουν ιατρικές ενδείξεις για λοίμωξη, οι γιατροί κάνουν λόγο για γαστρεντερίτιδα και όταν ετοιμάζονται να διώξουν το παιδί, κάνει ένα συγκοπτικό επεισόδιο και δεν ανανίπτει μέσα σε 15 λεπτά, οπότε αμέσως επέρχεται η τοξική εγκεφαλοπάθεια, χάνει οξυγόνο ο εγκέφαλος και επέρχονται τα προβλήματα που είχε», συμπλήρωσε η ιατροδικαστής, προσθέτοντας: «Γιατί όλα συμβαίνουν ενώ είναι μόνο του το κορίτσι με την μητέρα του;» και συμπλήρωσε ότι «έπαιρνε βαριά κατασταλτικά το παιδί».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr