Σάλος: Ο παιδίατρος που απολύθηκε από το νοσοκομείο Πάτρας κατηγορείται για ασέλγεια στο παιδί του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάλος: Ο παιδίατρος που απολύθηκε από το νοσοκομείο Πάτρας κατηγορείται για ασέλγεια στο παιδί του

Σοκ στην τοπική κοινωνία της Πάτρας έχει προκαλέσει η υπόθεση με τον παιδίατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του ίδιου του παιδιού. Σήμερα, έγινε γνωστό πως απομακρύνθηκε από το συγκεκριμένο νοσοκομείο από παρέμβαση του Υπουργού Υγείας.

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο «φως» σχετικά με τον παιδίατρο που απομακρύνθηκε από το νοσοκομείο του Ρίου και διώκεται για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρους ανήλικου.

Όπως προκύπτει ο γιατρός κατηγορείται για ασέλγεια στο ίδιο του το παιδί!

Σύμφωνα με το newsbomb.gr και την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κυρία Άννα Μαστοράκου η οποία τόνισε πως περιμένουν το ποινικό σκέλος για να παρέμβει. «Μας ήρθε η κοινοποίηση για άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του γιατρού. Καταγγέλλουσα είναι η πρώην σύζυγός του, η οποία τον κατηγορεί για ασέλγεια σε βάρος του παιδιού τους. Η καταγγελία βασίζεται σε ένα βίντεο, το οποίο δεν το έχουμε δει. Δεν υπάρχει άλλη καταγγελία για τον συγκεκριμένο γιατρό, εμείς ως Ιατρικός Σύλλογος Πατρών περιμένουμε το ποινικό σκέλος για να παρέμβουμε»

Η υπόθεση, η οποία έχει συγκλονίσει την κοινωνία της Πάτρας, εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη, με τον γιατρό να έχει παραπεμφθεί να δικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Το χρονικό της υπόθεσης και η απόλυση από το νοσοκομείο
Όπως αναφέρει το pelop.gr, το περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από δυο χρόνια και έγινε γνωστό μέσα από την καταγγελία που έκανε η πρώην σύζυγος του γιατρού. Από το περιστατικό φαίνεται να υπάρχει οπτιοακουστικό υλικό. Στο βίντεο δεν φαίνεται κάποια πράξη σεξουαλικής κακοποίησης, όμως η καταγγέλλουσα και το περιβάλλον της έχουν «ερμηνεύσει» τις καταγεγραμμένες κινήσεις του γνωστού γιατρού ως «ασελγείς».

Ο γιατρός από την πλευρά του υποστηρίζει ότι είναι αθώος και πως όλα αυτά είναι ψευδή και συκοφαντικά. Για το περιστατικό είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή τόσο η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Για την υπόθεση ζήτησε να ενημερωθεί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης ενημερώθηκε από τον αναπληρωτή διοικητή κ. Μπάκο αναφορικά με την υπόθεση του παιδιάτρου, επικουρικού ιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών που παραπέμφθηκε για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανηλίκου και δεν διεκόπη η σύμβαση του.

Από την ενημέρωση του υπουργού προέκυψε ότι παρά την παραπομπή του με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το ΔΣ απέρριψε την πρόταση του αναπληρωτή διοικητή για λύση της σύμβασης για σπουδαίο λόγο. Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τον αναπληρωτή διοικητή τη σύγκληση εκ νέου του ΔΣ και τη λήψη απόφασης με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον τη στιγμή που η υπόθεση δεν συνιστά μια απλή καταγγελία άλλα συνδέεται με παραπομπή για κακούργημα. Το ΔΣ συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε τη λύση της σύμβασης με τον συγκεκριμένο ιατρό. Παράλληλα ο υπουργός ζήτησε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ για να σχηματίσει άποψη για τις θέσεις που εξέφρασαν τα μέλη για μια τόσο υψηλής σημασίας υπόθεση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr