Σαρώνει η κακοκαιρία Daniel: Σοκαριστικές εικόνες από Βόλο, Πήλιο, Σκιάθο -Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαρώνει η κακοκαιρία Daniel: Σοκαριστικές εικόνες από Βόλο, Πήλιο, Σκιάθο -Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος

Αδιανόητη η καταστροφή που έχει προκαλέσει στην περιοχή της Μαγνησίας η κακοκαιρία «Daniel», η οποία χτυπά με σφοδρότητα τον νομό και έχει στοιχίσει τη ζωή σε έναν άνδρα. Ακόμα ένας άνδρας αγνοείται.

Οι εικόνες που έρχονται από το πρωί από την περιοχή της Μαγνησίας είναι πραγματικά σοκαριστικές. Το ύψος της βροχής που έχει πέσει από την έναρξη της σφοδρής καταιγίδας που κρατά εδώ και 10 και πλέον ώρες και δεν έχει κοπάσει ακόμη (αντίθετα από τις 10:30 υπήρξε ένταση των φαινομένων) είναι εξαιρετικά υψηλό.

Αποτέλεσμα αυτού, δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια, να πλημμυρίσουν σπίτια και καταστήματα, ακόμη και το νοσοκομείο Βόλου, ενώ την ίδια ώρα οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους. Χείμαρροι έσπασαν, ακόμη και μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα πλημμυρίζοντας τους γύρω δρόμους.

Το παρακάτω βίντεο από τον χείμαρρο Κραυσίδωνα είναι χαρακτηριστικό:

Από τη σφοδρή κακοκαιρία ο Βόλος θρηνεί έναν 70χρονο άνδρα. Ο κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του όταν κατέρρευσε τοιχίο λόγω του βάρους των υδάτων καταπλακώνοντάς τον και σκοτώνοντάς τον. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου όταν ο άνδρας πιθανότατα βγήκε σε κάποιο εξωτερικό χώρο, θέλοντας να πάει να ταϊσει τα ζώα του.

Αγνοείται 42χρονος οδηγός

Την ίδια ώρα αγνοείται ένας 42χρονος άνδρας το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης. Στο αυτοκίνητό του επέβαινε και ο ανήλικος γιος του ο οποίος διεσώθη την τελευταία στιγμή. Κλιμάκια της ΕΛΑΣ και της ΕΜΑΚ χτενίζουν την περιοχή με σκοπό να βρουν τον άνδρα που αγνοείται.

Στην περιοχή της Μαγνησίας η πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 250 κλήσεις για απάντληση υδάτων, ενώ οι εικόνες από την περιοχή είναι πράγματι αποκαρδιωτικές.

Για την περιοχή του Βόλου έχει εκδοθεί διαταγή απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω της επικινδυνότητας του φαινομένου. Το ίδιο ισχύει και για το Πήλιο αλλά και τη Σκιάθο.

Δραματική η κατάσταση από την κακοκαιρία Daniel και στο Πήλιο

Στον Αγιο Ιώαννη Πηλίου 110 άτομα κάτοικοι και τουρίστες φαίνεται ότι έχουν αποκλειστεί στο χωριό.

Για ένα ζευγάρι στην περιοχή του Πάλτσι Αργαλαστή Πηλίου που έχει εγκλωβιστεί γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού. Ενδεχομένως να επιχειρηθεί η απομάκρυνσή τους με ελικόπτερο.

Τρομακτικό βίντεο: Πάρκινγκ στη Μακρινίτσα έχει γίνει καταρράκτης

Τρόμο προκαλεί βίντεο που δείχνει ορμητικά νερά κυριολεκτικά να «πνίγουν» το κεντρικό πάρκινγκ στη Μακρινίτσα.

Τα προβλήματα είναι μεγάλα και στο Πήλιο καθώς τα φαινόμενα ήταν εξαιρετικά σφοδρά και εκεί. Μέχρι το πρωί η περισσότερη βροχή είχε πέσει στη Ζαγορά Πηλίου.

Χαρακτηριστικές της σφοδρότητας των φαινομένων είναι και οι παρακάτω εικόνες που δείχνουν πόσο γρήγορα βυθίστηκε ένα αμάξι στα νερά.

Δεκάδες αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα με τις εικόνες να είναι πραγματικά πρωτόγνωρες.

Το παρακάτω βίντεο είναι από την περιοχή του Αγίου Ιωάννη Πηλίου:

Εικόνες καταστροφής από την κακοκαιρία Daniel και στη Σκιάθο

Δραματική είναι η κατάσταση και στη Σκιάθο όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει.

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Σκιάθου απεύθυνε αίτημα ώστε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Προειδοποίηση για συγκεκριμένες περιοχές

Την ίδια ώρα ειδικά για την περιοχή του Πηλίου οι προβλέψεις για τα ύψη βροχής είναι αποκαρδιωτικές.

Σύμφωνα με τον ανανεωμένο χάρτη του Meteo, οι περιοχές όπου θα δεχθούν πολύ μεγάλα ύψη βροχής τις επόμενες ημέρες είναι οι εξής.

  • Πιερία
  • Θεσσαλία (Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα, νότια τμήματα Ν. Λαρίσης)
  • Σποράδες
  • Ανατολική Στερεά (Φθιώτιδα, Βοιωτία)
  • Κεντρική Στερεά (Ευρυτανία)
  • Ανατολική Πελοπόννησος (Δυτική Κορινθία, Αργολίδα, Ανατολική Αρκαδία)
  • Νότια Πελοπόννησος (Μεσσηνία, Λακωνία)
  • Τοπικά στην Ήπειρο (Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία)

Ενδεικτικά, από την επεξεργασία των προγνωστικών στοιχείων του αριθμητικού μοντέλου
πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης στην περιοχή του Πηλίου, που ήδη αντιμετωπίζει πλημμυρικά επεισόδια, αναμένονται ~650-700 mm, ενώ στην περιοχή νότια του νομού Καρδίτσας

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr