Σχέδιο δράσης με μέτρα-Lockdown για τον κορονοϊό ανακοινώνει ο Μητσοτάκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχέδιο δράσης με μέτρα-Lockdown για τον κορονοϊό ανακοινώνει ο Μητσοτάκης

Νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού ανακοινώνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη περνούν στο επίπεδο 4 του υγειονομικού χάρτη.

Τα νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού θα ανακοινώσει αύριο Παρασκευή (30.10.2020) ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα ανακοινωθεί νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα

Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι αύριο θα ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος. «Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας. Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα» ανέφερε. «Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown για αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο» πρόσθεσε.

Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα
Ανακοίνωσε ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο». «Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr