Σχολεία: Χωρίς self test σήμερα οι μαθητές στις σχολικές τάξεις της Εύβοιας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Χωρίς self test σήμερα οι μαθητές στις σχολικές τάξεις της Εύβοιας

Χωρίς self test πήγαν οι μαθητές σήμερα στις σχολικές τάξεις. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, η προσέλευση των μαθητών στα σχολεία, σήμερα Δευτέρα 17 Ιανουαρίου έγινε χωρίς self test.

Η διαδικασία αλλάζει και οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν το νέο self test για το σχολείο τη Δευτέρα και να το παρουσιάσουν την Τρίτη.

Βασική αλλαγή είναι ότι το self test πρέπει να κάνουν όλοι οι μαθητές, εμβολιασμένοι και μη για να μπούνε στο σχολείο.

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου:

  • Τα δύο δωρεάν εβδομαδιαία self test θα τα κάνουν και οι εμβολιασμένοι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
  • Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, θα γίνονται έλεγχοι σε όλους τους μαθητές. Θα γίνονται δύο rapid κι ένα self test επιπλέον, πέραν των δύο self test. Δηλαδή πέντε συνολικά. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν συνολικά τρία τεστ. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα ίδια τεστ με τους ανεμβολίαστους μαθητές, δηλαδή τα πέντε που προαναφέραμε. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν συνολικά τρία τεστ. Όλα αυτά σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη.

Αλλαγή από σήμερα

Μετά την πρώτη εβδομάδα ανοίγματος των σχολείων και το αυξημένο testing με τρεις ελέγχους, έρχονται αλλαγές στο πρωτόκολλο για τα self test.

Σήμερα, Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022, οι μαθητές θα μπουν στις τάξεις τους χωρίς νέο self test.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί -εμβολιασμένοι και μη- έχουν ήδη προμηθευτεί πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά self test από τα φαρμακεία, για να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δύο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, δεν χρειάζονται νέο self test οι μαθητές ώστε να πάνε στις τάξεις τη Δευτέρα.

Η διαδικασία αλλάζει και οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν το νέο self test για το σχολείο τη Δευτέρα και να το παρουσιάσουν την Τρίτη. Το self test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο.

Ο έλεγχος μέσω self test είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τον πρόσφατο οδηγό που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ, μαθητές και πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες εντός τριμήνου εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό από 17 Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα πραγματοποιούν δύο self test 24ώρου την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr