ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: H κυβέρνηση εισηγείται να ανοίξουν και οι τρεις τάξεις του Λυκείου

Συνεδριάζει αυτή την ώρα η επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων - Αναμένονται ακόμη και σήμερα οι ανακοινώσεις
Σχολεία: H κυβέρνηση εισηγείται να ανοίξουν και οι τρεις τάξεις του Λυκείου

Το θέμα του ανοίγματος των σχολείων, απασχολεί σήμερα (07/04) την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που συνεδριάζει εκτάκτως με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως,αναφορικά με το πότε και με ποιες προϋποθέσεις μπορούν τα σχολεία να λειτουργήσουν ξανά διά ζώσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν και οι τρεις τάξεις του Λυκείου και όχι μόνο η Γ’,όπως είχε αρχικά εξεταστεί, καθώς θεωρείται δύσκολο για τους καθηγητές να κάνουν τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου δια ζώσης και των άλλων δύο βαθμίδων μέσω τηλεκπαίδευσης.

Πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, ωστόσο, ότι υπάρχει διαφωνία των ειδικών για τις περιπτώσεις της Θεσσαλονίκης, της Κοζάνης και της Αχαΐας, των τριών περιοχών, δηλαδή, στις οποίες δεν άνοιξε το λιανεμπόριο τη Δευτέρα – όπως συνέβη στην υπόλοιπη Ελλάδα – λόγω του επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου.

Οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων αναμένονται σήμερα, εφόσον ληφθεί απόφαση. Εάν γίνει κάτι τέτοιο, στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, στο πλευρό του Βασίλη Κικίλια, θα βρίσκεται και η Νίκη Κεραμέως.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ