Σχολεία: Οι πιθανές ημερομηνίες για το άνοιγμά τους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Οι πιθανές ημερομηνίες για το άνοιγμά τους

Αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις

Τα δεδομένα για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις εορτές των Χριστουγέννων θα εξεταστούν στη σημερινή εξ αποστάσεως σύσκεψη της Επιτροπής των ειδικών και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η τηλεδιάσκεψη άρχισε το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βασική κατεύθυνση του υπουργείου είναι να ανοίξουν τα σχολεία βάσει του σχεδιασμού αυτού, εφ’ όσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Εφόσον οι ειδικοί ανάψουν το «πράσινο φως», η κυβέρνηση θα αποφασίσει αν οι σχολικές μονάδες ανοίξουν στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου.

Πάντως υπάρχουν και λοιμωξιολόγοι που υποστηρίζουν ότι η επιστροφή των μαθητών πρέπει να γίνει την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.

«Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία. Θα περιμένουμε τους ειδικούς προκειμένου να μας πουν», σημείωσε τη Δευτέρα ο Στέλιος Πέτσας.

«Με τα σημερινά δεδομένα μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου και να υπάρχει μείωση μέτρων. Καλό είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες τώρα» δήλωσε η Ματίνα Παγώνη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι εκφράζει προσωπική άποψη.

Θετικός ως προς το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των δημοτικών, μετά τις γιορτές, εμφανίστηκε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος. Ο καθηγητή Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών δήλωσε πως μπορεί να ανοίξουν τα δημοτικά μετά τις γιορτές σε πρώτη φάση και μία εβδομάδα μετά γυμνάσια, λύκεια.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr