Σε αυτό το καρναβάλι συμμετέχουν μόνο γυναίκες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε αυτό το καρναβάλι συμμετέχουν μόνο γυναίκες

Σε ποιο μέρος της Ελλάδας γίνεται το καρναβάλι στο οποίο συμμετέχουν μόνο γυναίκες;

Αναβιώνει, και φέτος, το παραδοσιακό έθιμο στην Πρέβεζα, που κρατάει από το 1960, όπου στο καρναβάλι συμμετέχουν μόνο γυναίκες, με τον φετινό συνολικό αριθμό να αγγίζει, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τις 1000 καρναβαλίστριες.

Η κα. Βάσω και η κα. Δήμητρα Κοψάρη συμμετέχουν από πολύ μικρές στο Καρναβάλι της Πρέβεζας και μίλησαν στη δημόσια τηλεόραση για το έθιμο: «Τους άνδρες τους έχουμε μόνο για τις δύσκολες δουλειές. Σήμερα η Πρέβεζα και η παραλία της θα πλημμυρίσει με άρωμα γυναίκας».

«Γυναίκες απ’ όλες τις ηλικίες θα είναι στην παραλία της Πρέβεζας και θα δώσουν το στίγμα τους. Το έθιμο κρατάει από το 1960 και γενιές και γενιές έχουν μεγαλώσει με αυτό το Καρναβάλι» τόνισε η Δήμητρα Κοψάρη, παρουσιάστρια των εκδηλώσεων.

Πώς ξεκίνησε το καρναβάλι στην Πρέβεζα

«Ήταν μία παρέα γυναικών, οι οποίες εκείνη την εποχή δεν έβγαιναν έξω. Αποφάσισαν να μασκαρευτούν ανά γειτονιές με ό,τι ρούχα είχαν στο σπίτι τους και έβγαιναν σε καφενεία κι άλλα μέρη. Δεν υπήρχαν άνδρες, όταν ξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλία αλλά, μόλις έγιναν περισσότερες οι γυναίκες, μπήκε στις εκδηλώσεις κι ένας άνδρας» τόνισε η κα Κοψάρη για την ιστορία του καρναβαλιού στην Πρέβεζα.

«Αυτός έπαιρνε ρεπό την Πέμπτη πριν από το τριήμερο και τότε γινόταν η παρέλαση» κατέληξε σχετικά .

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr