Σε εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών προσφύγων και κατοίκων Νεάπολης ο Μητροπολίτης Χαλκίδος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών προσφύγων και κατοίκων Νεάπολης ο Μητροπολίτης Χαλκίδος

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος παρευρέθηκε σε Εκδήλωση Μικρασιατικής μνήμης την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων και Κατοίκων Νεάπολης Χαλκίδος

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος παρευρέθηκε σε Εκδήλωση Μικρασιατικής μνήμης με θέμα: «Οι Μαρμαρινοί πριν και μετά το 1922», την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων και Κατοίκων Νεάπολης Χαλκίδος, στο Δημοτικό Θέατρο «Παπαδημητρίου».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Φιλοσοφίας και Ερευνητής κ. Ιωάννης Παπαχρήστου, ενώ παρουσιάστηκε και μουσικοχορευτικό δρώμενο με τραγούδια και χορούς της Μικράς Ασίας, τα οποία παρουσίασαν η ορχήστρα της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής «Γέφυρες» και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων και Κατοίκων Νεάπολης.

Ο Σεβασμιώτατος, κλείνοντας με τον διδακτικό λόγο του την Εκδήλωση, ευχαρίστησε για την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Σύλλογος και συνεχάρη όσους συνέβαλλαν στην διοργάνωση και επιτυχία της Εκδήλωσης. Επεσήμανε δε ότι η απόδοση τιμής στη μνήμη, όταν συμβαδίζει με τη μελέτη και τη γνώση της ιστορίας, μας οδηγεί στην κατάκτηση της διαχρονικής της αλήθειας. Ενώ, αναφέροντας βιωματικά περιστατικά από επισκέψεις του στον Μαρμαρά και την Καππαδοκία, ανέφερε πως τα έθνη, δημιουργημένα από τον Θεό εξ ενός αίματος, όπως διδάσκει ο Απόστολος Παύλος, καλλιεργούν αγάπη μεταξύ τους. Ωστόσο, χειμάζονται και μπαίνουν σε ολέθριες περιπέτειες όταν το συμφέρον των ολίγων καταρρίπτει τους συνδέσμους και εγείρει μίση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr