Σε ισχύ από σήμερα το αυστηρό lockdown στο δήμο Διρφύων Μεσσαπίων – Όλα τα μέτρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ισχύ από σήμερα το αυστηρό lockdown στο δήμο Διρφύων Μεσσαπίων – Όλα τα μέτρα

Σε ισχύ από σήμερα το σκληρό lockdown στο δήμο Διρφύων Μεσσαπίων - Αναλυτικά όλα τα μέτρα

Σε καθεστώς αυστηρού lockdown μπαίνει από σήμερα στις 06.00 το πρωί ο δήμος Διρφύων Μεσσαπίων, όπως ανακοίνωσε στην χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών για τον δήμο οδήγησαν κ. Χαρδαλιά, στη λήψη της απόφασης για επιβολή πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στην ευρύτερη περιοχή, όπως έκανε γνωστό χθες, καθώς υπήρχαν 23 ενεργά κρούσματα στις 25 Ιανουαρίου και έχουν αυξηθεί στα 59.

Όλα τα μέτρα που θα ισχύουν από σήμερα στο δήμο Διρφύων Μεσσάπιων:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 έως 05:00 με εξαίρεση την Αττική όπου η απαγόρευση ισχύει από 21:00 έως 05:00. Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι στους Δήμους Αχαρνών και Ασπροπύργου η απαγόρευση κυκλοφορίας παραμένει από 18:00 έως 05:00.
  • Δια ζώσης λειτουργία των Γυμνασίων από 01/02/2021
  • Τηλε-εκπαίδευση για τα Λύκεια
  • Χώροι Λατρείας: Πραγματοποίηση λειτουργιών με ανώτατο όριο τα 9 άτομα
  • Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click-in-a-shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ.
  • Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές

Ιδιαίτερα για τις περιοχές αυτές, καλούνται οι πολίτες να τηρήσουν πιστά το μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και της τήρησης των αποστάσεων, καθώς και την εφαρμογή της τηλε-εργασίας στο μέγιστο δυνατό βαθμό (τουλάχιστον 50% για τις περιοχές αυτές).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr