Σε καθεστώς αδήλωτης εργασίας 17χρονος διανομέας που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Τι ερευνά η Επιθεώρηση Εργασίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε καθεστώς αδήλωτης εργασίας 17χρονος διανομέας που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Τι ερευνά η Επιθεώρηση Εργασίας

Η Επιθεώρηση Εργασίας διερευνά την υπόθεση θανάτου 17χρονου διανομέα ο οποίος ήταν αδήλωτος προκειμένου να ασκηθούν οι σχετικές διώξεις για τον θάνατό του.
Ένας 17χρονος διανομέας σκοτώθηκε σε τροχαίο στον Ωρωπό, σύμφωνα με έρευνα της Επιθεώρησης Εργασίας ο νεαρός εργαζόταν σε καθεστώς αδήλωτης και παράνομης εργασίας.
Η Αρχή διερευνά την υπόθεση περαιτέρω, προκειμένου να ασκηθούν οι σχετικές διώξεις για τον θάνατο του ανήλικου διανομέα.
Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας που πραγματοποίησε έλεγχο στην επιχείρηση εστίασης όπου εργαζόταν ο ανήλικος διανομέας Βασίλης Μέρκουρι, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το περασμένο Σάββατο στη Σκάλα Ωρωπού, προέκυψε ότι το θύμα εργαζόταν με καθεστώς αδήλωτης και παράνομης, λόγω ηλικίας, εργασίας.
Στο μεταξύ, διενεργείται περαιτέρω έλεγχος προκειμένου να ασκηθούν οι σχετικές διώξεις. Παράλληλα, η Διοίκηση και τα στελέχη της Υπηρεσίας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους των θανόντων.

Την ίδια ώρα ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του οδηγού του αυτοκινήτου που συγκρούστηκε με τον 17χρονο άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου αρχικά εξαφανίστηκε, ωστόσο αργότερα προσήλθε στην αστυνομία ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και αδελφός του κατηγορούμενου, ο οποίος αρχικά δήλωσε ότι ήταν εκείνος ο οδηγός. 

Μετά τον θάνατο του 17χρονου όμως εμφανίστηκε και ο πραγματικός οδηγός, μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Σε βάρος του ιδιοκτήτη του οχήματος ασκήθηκε ποινική δίωξη για ψευδή κατάθεση, ενώ ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια έρευνας για τον ιδιοκτήτη του σουβλατζίδικου στο οποίο ο 17χρονος εργαζόταν χωρίς να κατέχει δίπλωμα οδήγησης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr