Σε ποια περιοχή μαθητές από την Αρμενία έκαναν δενδροφύτευση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ποια περιοχή μαθητές από την Αρμενία έκαναν δενδροφύτευση

Οι περίπου 60 μαθητές επέλεξαν με τη συμμετοχή τους στη δενδροφύτευση, να τιμήσουν την Ημέρα Μνήμης για την Αρμενική Γενοκτονία.

Δεκάδες μαθητές του αρμενικού σχολείου με περηφάνια και μεγάλη χαρά, φύτεψαν περίπου 400 πεύκα και κυπαρίσσια στο Σέιχ Σου, σε μία περιοχή που δεν υπήρξε φυσική αναγέννηση, συμμετέχοντας στο κάλεσμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, της οικολογικής κίνησης της Θεσσαλονίκης «Οικολογία – Αλληλεγγύη».

Οι περίπου 60 μαθητές επέλεξαν με τη συμμετοχή τους στη δενδροφύτευση, να τιμήσουν την Ημέρα Μνήμης για την Αρμενική Γενοκτονία.

«Για να θυμόμαστε τη γενοκτονία των Αρμενίων και για να βοηθήσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος στην Ελλάδα, αλλά και της Θεσσαλονίκης όπου ζούμε και οι κάτοικοι υποδέχθηκαν και φρόντισαν τους Αρμένιους που σώθηκαν από τη γενοκτονία, σήμερα φυτεύουμε μαζί με τα παιδιά δέντρα στο Σέιχ Σου. Με μεγάλη χαρά τα παιδιά συμμετέχουν καθώς αισθάνονται περήφανα που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος», υπογράμμισε η δασκάλα στο Αρμενικό σχολείο Χριστίνα Ακομπιάν.

«Η οικολογική κίνηση της Θεσσαλονίκης και η “Οικολογία – Αλληλεγγύη”, δείχνουν έμπρακτα εδώ και δεκαετίες το ενδιαφέρον για το περιαστικό δάσος της πόλης, υπερασπίσαμε το Σέιχ Σου από την οικοπεδοποίηση, κερδίσαμε δικαστικές μάχες και οργανώσαμε πολλές δενδροφυτεύσεις σε περιοχές όπου δεν υπάρχει φυσική αναγέννηση. Το μήνυμα αυτής της πρωτοβουλίας στο τέλος της φυτευτικής περιόδου, είναι ότι φυτεύουμε δέντρα γιατί τα έχει ανάγκη η πόλη και ο πλανήτης την εποχή της κλιματικής κρίσης», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δημοτικός σύμβουλος «Οικολογία-Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Αναφερόμενος ο ίδιος στη συμμετοχή των μαθητών, είπε ότι «οι μαθητές του Αρμένικου σχολείου συνδέουν τις ανάγκες αυτές, με την τιμητική αναφορά στη μνήμη της αρμενικής γενοκτονίας. Ελπίζουμε να τους μιμηθούν και άλλα σχολεία».

Ο κ. Τρεμόπουλος, διευκρίνισε επίσης πως επέλεξαν να φυτέψουν πεύκα και κυπαρίσσια, διότι «αυτή την εποχή στο τέλος της φυτευτικής περιόδου, δεν μπορούμε να φυτέψουμε πλατύφυλλα όπως γίνεται σε άλλες δεντροφυτεύσεις, καθώς βγάζουν οφθαλμούς (μπουμπούκια)».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr