Σεισμοί στην Εύβοια: Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον προσεισμικό έλεγχο – Τι συζητήθηκε
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμοί στην Εύβοια: Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον προσεισμικό έλεγχο – Τι συζητήθηκε

Σεισμοί στην Εύβοια: Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες αρχές μετά και τους έντονους σεισμούς στην Εύβοια αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι έχουμε εισέλθει σε έναν κύκλο έντονης σεισμικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή όπου έχουν ενεργοποιηθεί τουλάχιστον δύο διαφορετικά ρήγματα.

Τα δύο ρήγματα αφορούν την περιοχή των Ψαχνών και την περιοχή των Ζαράκων, καθώς τους τελευταίους μήνες δίνει αλλεπάλληλους σεισμούς.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της Επιτροπής, η εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας παρακολουθείται συνεχώς από τα Εθνικά Δίκτυα Σεισμογράφων και Επιταχυνσιογράφων.

Σύσκεψη εργασίας με αντικείμενο τον άμεσο προσεισμικό έλεγχο για ζητήματα αντισεισμικής προστασίας και ανθεκτικότητας δημόσιων κτιρίων (σε πρώτη φάση σχολείων και νοσοκομείων) πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση αυτή θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, συμμετείχαν:

  • ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης,
  • ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης,
  • ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος,
  • ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος,
  • ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου,
  • ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας,
  • ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, καθηγητή Ευθύμη Λέκκα, ανέφερε στο evima.gr, «χθες κάναμε μια συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, για τη βελτίωση της αντισεισμικής θωράκισης της χώρας αλλά και της Εύβοιας με αφορμή τους σεισμούς».

Ειδικότερα, αναφέρθηκαν σε θέματα κανονιστικών και σεισμικών διατάξεων, θέματα ελέγχων στα κτήρια, ενώ έγινε πρόταση για νέες μελέτες για τον χάρτη αντισεισμικής διακινδύνευσης της χώρας.

Επιπλέον σύμφωνα με τον καθηγητή έγινε συζήτηση για να πραγματοποιηθούν εκπαιδεύσεις στα σχολικά συγκροτήματα σε περίπτωση σεισμού και γενικότερα αναφέρθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την αντισεισμική θωράκιση της χώρας

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr