Σεισμός Κρήτη: Εκτεταμένες ζημιές και στον δήμο Αρχανών – Εκκενώθηκαν τα σχολεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός Κρήτη: Εκτεταμένες ζημιές και στον δήμο Αρχανών – Εκκενώθηκαν τα σχολεία

Μπαράζ μετασεισμών στην Κρήτη: Εκκενώνονται σχολεία - Τι λέει ο δήμαρχος Αρχανών

Πανικός επικράτησε στο Ηράκλειο από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,8 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 09.15 το πρωί της Δευτέρας (27/9).

Σημαντικές ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης αλλά και κτίσματα καταγράφονται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων, Μανώλη Κοκοσάλη, στην ευρύτερη περιοχή της διοικητικής περιφέρειάς του.

Τα σχολεία έχουν εκκενωθεί, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει έλεχγος για την κατάσταση των κτιρίων των σχολικών μονάδων.

Επί ποδός βρίσκονται όλες οι Αρχές, εστιάζοντας στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου όπου καταγράφονται σημαντικές ζημιές και καταρρεύσεις ναών.

Τρεις τουλάχιστον είναι οι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια σπιτιών, αλλά και από κατάρρευση οροφής εκκλησίας στο Αρκαλοχώρι και Πατσίδερο μετά τον μεγάλο σεισμό 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σύμφωνα με το cretapost.gr στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής, της αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που είναι έτοιμα να συνδράμουν σε κάθε περιστατικό.

Οι πληροφορίες του cretapost αναφέρουν πως έχουν εντοπιστεί εγκλωβισμένοι στην περιοχή του Προφήτη Ηλία καθώς και στον Πατσίδερο ενώ ενδέχεται να υπάρχουν και τραυματισμένοι πολίτες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr