Σεισμός στη Νότια Εύβοια: Έγιναν ζημιές σε σπίτια – «Φοβηθήκαμε πολύ, έπεφταν πράγματα»
Ειδησεις ευβοια

Σεισμός στη Νότια Εύβοια: Έγιναν ζημιές σε σπίτια – «Φοβηθήκαμε πολύ, έπεφταν πράγματα»

Σεισμός στη Νότια Εύβοια: Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι από τον ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε, τα ξημερώματα της Τρίτης την περιοχή.

Στον χορό των ρίχτερ χορεύει από τις πρώτες πρωινές ώρες η Νότια Εύβοια, καθώς σειρά σεισμικών δονήσεων καταγράφεται στην περιοχή του Αλμυροποτάμου.

Τρεις σεισμικές δονήσεις των 4,1 και 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκαν στις 07:23, ενώ στις 06:32 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην ίδια περιοχή, με εστιακό βάθος τα 13,2 χλμ., και επίκεντρο τα 9 χλμ. νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Για επιφανειακό σεισμό που έγινε έντονα αισθητός σε όλη την Εύβοια κάνουν λόγω κάτοικοι της περιοχής στο evima.gr, «Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός και επιφανειακός. Φοβηθήκαμε πάρα πολύ, είχε διάρκεια και βοή. Πεταχτήκαμε από τα κρεβάτια από τον δυνατό θόρυβο. Κόσμος είχε βγει έξω από τα σπίτια. Έπεσαν κάδρα και μικροαντικείμενα μέσα στο σπίτι μου», δήλωσε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Επιπλέον έγιναν αναφορές πως σε κάποια σπίτια έγιναν ρωγμές σε τοίχους, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι συγκεκριμένες κατοικίες είναι παλιές και μένουν ηλικιωμένοι.

Σεισμός στη Νότια Εύβοια: Κλειστά όλα τα σχολεία στο Δήμο Καρύστου

Λόγω της σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρήθηκε στην περιοχή του Αλμυροποτάμου κατα τις πρωινές ώρες , τα σχολεία του Δήμου Καρύστου θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Τρίτη 29/11 για προληπτικούς λόγους.

Κλειστός θα παραμείνει και ο Παιδικός Σταθμός.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο και προς το παρόν δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι ο πρώτος σεισμός ήταν ο κύριος.

Σεισμός στη Νότια Εύβοια: Κλειστά όλα τα σχολεία και στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου

Ο Εγκέλαδος ξύπνησα για τα καλά το πρωί της Τρίτης 29/11 τη νότια Εύβοια.

Εκτός από τον Δήμο Καρύστου ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου.

Για το λόγο αυτό κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία και στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου με απόφαση του δημάρχου Θανάση Μπουραντά.

O σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας από την πλευρά του μιλώντας στο evima.gr, ανέφερε ότι «στο σημείο εκείνο δεν έχουμε κάποιο εμφανές ρήγμα. Το γεγονός ότι ο σεισμός έγινε εκεί ήταν μία έκπληξη. Δεν το περιμέναμε, γιατί δεν είναι μία περιοχή που έχει δώσει στο παρελθόν σεισμούς. Περιμένουμε την εξέλιξη της σεισμικότητας προκειμένου να κάνουμε πιο σωστές εκτιμήσεις», ανέφερε σχετικά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr