Σεισμός στη Νότια Εύβοια: Συγκλονίζουν οι πρώτες εικόνες από τις ζημιές σε σπίτια και σχολεία
Ειδησεις ευβοια

Σεισμός στη Νότια Εύβοια: Συγκλονίζουν οι πρώτες εικόνες από τις ζημιές σε σπίτια και σχολεία

Σεισμός στη Νότια Εύβοια: «Πεταχτήκαμε από τα κρεβάτια από τον δυνατό θόρυβο» αναφέρουν – μεταξύ άλλων – κάτοικοι της περιοχής, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ζημιές σε σπίτια και σχολεία - Δείτε τις πρώτες εικόνες που εξασφάλισε το evima.gr

Ευτυχώς, οι επιπτώσεις του σημερινού σεισμού στη Νότια Εύβοια περιορίζονται σε υλικές ζημιές, ωστόσο τρομοκρατημένοι παραμένουν οι κάτοικοι της περιοχής καθώς όπως δήλωσαν νωρίτερα στο evima.gr, ο σεισμός τους πέταξε από τα κρεβάτια.

Από την πρώτη στιγμή ο αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου, βρέθηκε στο χωριό Ζάρακες του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, όπου παρουσιάζονται και τα περισσότερα προβλήματα τόσο σε δημόσια κτίρια, όπως το νηπιαγωγείο της περιοχής, όσο και σε κατοικίες, με τις ρωγμές να είναι ορατές στις παρακάτω εικόνες.

«Σε συνεργασία και με τον πρόεδρο της κοινότητας, προχωράμε στην καταγραφή των ζημιών. Είναι παράλληλα σημαντικό να δρομολογηθούν από τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Πολιτικής Προστασίας οι απαιτούμενες διαδικασίες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών», δήλωσε στο evima.gr ο Αλέξανδρος Θεοδώρου.

Η σεισμική δόνηση των 4,7 Ρίχτερ σήκωσε από τα χαράματα στο πόδι τους κατοίκους, οι οποίοι τρόμαξαν αρκετά. Κάτοικος της περιοχής εξέφρασε τον φόβο του στο evima.gr «Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός και επιφανειακός. Φοβηθήκαμε πάρα πολύ, είχε διάρκεια και βοή. Πεταχτήκαμε από τα κρεβάτια από τον δυνατό θόρυβο. Κόσμος είχε βγει έξω από τα σπίτια. Έπεσαν κάδρα και μικροαντικείμενα μέσα στο σπίτι μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τσελέντης στο evima.gr: 35 μετασεισμοί στην Εύβοια μετά τον ισχυρό σεισμό

Για 35 μετασεισμούς στην Εύβοια με κάποιους εξ αυτών μάλιστα να υπολογίζονται ως ισχυρότεροι των 4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, έκανε λόγο ο Άκης Τσελέντης διδάκτωρ σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου μιλώντας στο evima.gr, στο περιθώριο του εγκέλαδου που έπληξε το νησί νωρίτερα το πρωί σήμερα.

Ο καθηγητής συνόψισε πως πρόκειται για άγνωστο υποθαλάσσιο ρήγμα και οι ειδικοί δεν μπορούν ακόμη να δηλώσουν επίσημα πως ο πρωινός πρώτος σεισμός ήταν και ο κύριος.

Με βάση αυτό, είναι άγνωστο όχι μόνο το εάν θα καταγραφούν επιπρόσθετοι μετασεισμοί αλλά ακόμη και τι κλίμακας θα είναι δυνητικά.

Η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαιτέρως επιφανειακή και για αυτόν ακριβώς τον λόγο ήταν τόσο έντονη με αποτέλεσμα να γίνει αισθητή όχι μόνο στην Εύβοια αλλά και στην Αττική και την Κόρινθο.

Ο καθηγητής σεισμολογίας προχωρεί σε σύσταση προς όλους τους πολίτες που έχουν πέτρινα και παλιά σπίτια να ελέγξουν την στατικότητα τους και τυχόν ζημιές που προέκυψαν από τον σεισμό.

Όπως ανέφερε η περιοχή στην οποία και καταγράφηκε ο σεισμός χαρακτηρίζεται από σεισμική δράση εντούτοις το εν λόγω σημείο δεν είχε απασχολήσει τους σεισμολόγους ποτέ ξανά στο παρελθόν, γεγονός που αναμφισβήτητα εμπνέει προβληματισμό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr