Σεισμός στην Εύβοια: Κοιμήθηκαν στα αυτοκίνητά τους οι κάτοικοι – «Φοβόμαστε πολύ»
Ειδησεις ευβοια

Σεισμός στην Εύβοια: Κοιμήθηκαν στα αυτοκίνητά τους οι κάτοικοι – «Φοβόμαστε πολύ»

Άγρυπνοι έμειναν οι κάτοικοι της Νότιας Εύβοιας, μετά τον μεγάλο σεισμό το βράδυ της Τρίτης.

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί στους κατοίκους της Εύβοιας, η έντονη σεισμική ακολουθία που είναι σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους στην κοινότητα Ζαράκων, καθώς ο νέος σεισμός στη Νότια Εύβοια έφερε νέα προβλήματα. Από το πρωί της της Τρίτης έχουν σημειωθεί συνολικά 53 σεισμοί.

Οι σεισμολόγοι θα ξεκινήσουν να αξιολογούν όλα τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής, καθώς το ρήγμα δεν ήταν γνωστό. Ο πρώτος σεισμός έγινε το πρωί της Τρίτης και ήταν μεγέθους 4,8 Ρϊχτερ, ενώ ακολούθησαν μετασεισμοί μικρότερου μεγέθους.

«Ο χθεσινός σεισμός μας τάραξε πολύ, είδα κόσμο να κοιμάται μέσα στα αυτοκίνητα. Υπάρχουν σπίτια και μαγαζιά που έχουν ζημιές. Ο φόβος είναι έντονος στην περιοχή διότι δεν έχουμε ξανά ζήσει τέτοιο φαινόμενο. Από χθες δεν έχει σταματήσει να κουνάει. Συχωριανοί μας έφυγαν από τα σπίτια τους. Φοβόμαστε πως θα έρθει και μεγαλύτερος σεισμός», δήλωσε κάτοικος των Ζαράκων στο evima.gr.

Λέκκας στο evima.gr: «Δεν αποκλείουμε τον σεισμό των 6 Ρίχτερ στη Νότια Εύβοια»

Δύσκολη ήταν η νύχτα που πέρασε για τους κατοίκους στην κοινότητα Ζαράκων Ευβοίας μετά το νέο ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή, το βράδυ της Τρίτης, καθώς και το μπαράζ δονήσεων που παρατηρείται το τελευταίο 24ωρο.

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε στο evima.gr το πρωί της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου και σημείωσε πως όλοι οι σεισμολόγοι δεν έκαναν σωστή εκτίμηση για το ρήγμα στη Νότια Εύβοια, ενώ τόνισε πως μπορεί να «δώσει» ακόμα και σεισμό των 6 Ρίχτερ το συγκεκριμένο ρήγμα.

Ο καθηγητής υπογράμμισε μέσω του evima.gr ότι, «δεν αποκλείουμε το συγκεκριμένο ρήγμα να δώσει μεγαλύτερο σεισμό, ακόμη και 6 ρίχτερ. Για την ώρα δεν μπορούμε να μιλάμε για κύριο σεισμό διότι και χθες μιλούσαμε κάποια στιγμή για τον κύριο σεισμό των 4,8 ρίχτερ και το βράδυ είχαμε δόνηση της τάξεως των 5 Ρίχτερ».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr