Σεισμός στην Εύβοια: Οι πρώτες εικόνες από τους Ζάρακες – Δεν μπαίνουν στα σπίτια οι κάτοικοι
Ειδησεις ευβοια

Σεισμός στην Εύβοια: Οι πρώτες εικόνες από τους Ζάρακες – Δεν μπαίνουν στα σπίτια οι κάτοικοι

Ο σεισμός το πρωί του Σαββάτου (22/4) ταρακούνησε ξανά την Εύβοια και προκάλεσε φόβο στους κατοίκους.

Σεισμός στην Εύβοια το πρωί του Σαββάτου, με τα 4,5 Ρίχτερ να τρομοκρατούν ξανά το νησί. Το επίκεντρο ήταν μόλις επτά χιλιόμετρα από τους Ζάρακες, το εστιακό βάθος 11 χιλιόμετρα και η δόνηση έγινε αισθητή όχι μόνο στην Εύβοια αλλά ακόμα και σε περιοχές της Αθήνας.

Όπως είναι λογικό, στους Ζάρακες αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Εύβοιας επικρατεί μεγάλη ανησυχία από το νέο «χτύπημα» του «Εγκέλαδου», με τους κατοίκους της περιοχής να είναι τρομοκρατημένοι. Ακόμα δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ζημιές, όμως, οι πρώτες εικόνες αποτυπώνουν και την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό αυτή την ώρα.

Οι κάτοικοι έχουν τρομοκρατηθεί από τον νέο σεισμό, αλλά και στις συνεχείς μικρότερες δονήσεις την τελευταία ώρα, με αποτέλεσμα να μένουν εκτός κτηρίων. Οι περισσότεροι φοβούνται να μπουν στα σπίτια τους, παραμένουν σε εξωτερικούς χώρους και εκφράζουν την ανησυχία τους.

«Βγήκαμε όλοι από τα σπίτια μας, έπεφταν πράγματα πάνω στα κεφάλια μας, ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός. Στο χωριό είχε λαϊκή σήμερα και όλος ο κόσμος ήταν σε μια ταραχή, άρχισαν να πέφτουν πράγματα από τους πάγκους. Όλοι οι κάτοικοι φοβόμαστε το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά κάτοικος τις περιοχής στο evima.gr.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζαράκων μίλησε στο evima.gr και είπε ότι «η σεισμική δόνηση ήταν πολύ ισχυρή. Αυτή την ώρα είμαστε σε επιφυλακή και πάμε να δούμε αν έχουν προκύψει ζημιές σε σπίτια».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr