«Καμπανάκι» Τσελέντη για σεισμό 5,1 Ρίχτερ: Τα νερά σε Λουτράκι και Ξυλόκαστρο μπήκαν ένα μέτρο μέσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καμπανάκι» Τσελέντη για σεισμό 5,1 Ρίχτερ: Τα νερά σε Λουτράκι και Ξυλόκαστρο μπήκαν ένα μέτρο μέσα

Προβληματίζονται οι σεισμολόγοι για τον ισχυρό σεισμό που έγινε τα μεσάνυχτα της Κυριακής 9/10 στη 1:02 στον Κορινθιακό Κόλπο

«Προσοχή» ζήτησε από τους πολίτες ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, ο οποίος αναφέρθηκε στην όχι συνηθισμένη δραστηριότητα μετά τον σεισμό 5,1 Ρίχτερ του Σαββάτου.

«Από χθες που έγινε ο σεισμός μέχρι τώρα δεν έχουμε γράψει κανένα σεισμό πάνω από 2 Ρίχτερ και η ακολουθία έχει πολύ λίγους μετασεισμούς» ανέφερε ο σεισμολόγος.
Και συμπλήρωσε: «Ελάχιστες φορές έχουμε δει κάτι τέτοιο. Γι αυτό είμαι λίγο προετοιμασμένος. Δεν σημαίνει ότι ήταν προσεισμός, αλλά οφείλουμε να έχουμε κι αυτή την πιθανότητα.

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχουν κάποια μέτρα που πρέπει να λαμβάνει. Ο Κορινθιακός έχει πάρα πολλά ρήγματα. Οι Αλκυονίδες που καιρό τώρα φορτώνει ενέργεια. Οι Αλκυονίδες έχουν μαζέψει ενέργεια πολύ καιρό».

Έντονος προβληματισμός από τους σεισμολόγους για την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στην Ιτέα στη 1:02 την Κυριακή 9/10.

Όπως εξηγούν το σημείο του Κορινθιακού κόλπου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς είναι ένα δύσκολο σημείου που στο παρελθόν έχει δώσει ισχυρούς σεισμούς.

Ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις Αλκυονίδες και επισήμανε ότι έχει καιρό να δώσει στο σημείο σεισμό με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει ενέργεια.

Μάλιστα μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο Newsbomb.gr τόνισε ότι είναι νωρίς για να πουν ότι ο χθεσινός σεισμός ήταν ο κύριος καθώς πρέπει να περάσουν δύο 24ωρα για να δουν πως εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία η οποία μέχρι τώρα δεν έχει δώσει τον απαιτούμενο αριθμό μετασεισμών.

«Επίσης πολύ ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι πολύ κοντά είναι και το ρήγμα του Αιγίου που επίσης έχει δώσει πολύ ισχυρούς σεισμούς», τόνισε επίσης ο κ. Τσελέντης.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος έκανε λόγο και εκείνος για ιδιαίτερη προσοχή λόγω της περιοχής που έγινε ο σεισμός, δηλαδή στον Κορινθιακό Κόλπο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr