Σεισμός στην Τουρκία: Πώς η Εύβοια μπορεί να βοηθήσει τους σεισμοπαθείς
Ειδησεις ευβοια

Σεισμός στην Τουρκία: Πώς η Εύβοια μπορεί να βοηθήσει τους σεισμοπαθείς

Συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και Συρίας στην Εύβοια

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας στην Εύβοια εκφράζει την αλληλεγγύη του στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που χτυπήθηκαν από καταστροφικούς σεισμούς, πριν λίγες μέρες, με χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες, αγνοούμενους και ανυπολόγιστες ζημιές.

Αυτή τη στιγμή απαιτείται επείγουσα και συντονισμένη διεθνής βοήθεια για τη διάσωση των αγνοουμένων και την ουσιαστική στήριξη των πληγέντων. Έχουμε πικρή πείρα από τις μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές στην Ελλάδα, όπου όμως η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση των συνδικάτων και του λαού αποτέλεσε ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών.

“Απαιτούμε να αρθεί άμεσα το δολοφονικό εμπάργκο, που συνεχίζεται ακόμα και τώρα, σε βάρος του Συριακού λαού που θρηνεί για τους χιλιάδες νεκρούς του και δίνει τη μάχη στα χαλάσματα του καταστροφικού σεισμού, αβοήθητος. Να αρθούν άμεσα όλα τα εμπόδια για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία”, τονίζει σε σχετική του ανακοίνωση το Σωματείο.

“Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα αν και έχουν περάσει 2,5 δεκαετίες από το σεισμό του 1999 στην Ελλάδα, δεν έχει γίνει ουσιαστικός έλεγχος σε κτίρια Δημόσια – Ιδιωτικά” προσθέτει.

“Στην περιοχή μας υπάρχουν πολλά κτίρια, ακόμη και σχολεία, με θέματα κτιριακής στατικότητας. Απαιτούμε και διεκδικούμε ολοκληρωμένο αντισεισμικό έλεγχο σε κτίρια που στεγάζονται μεγάλος αριθμός πολιτών, Σχολεία, Νοσοκομεία, Κ.Υ., Εργοστασία” συνεχίζει ζητώντας αμεσα να γίνουν ασκήσεις εκκένωσης και να γίνει γνωστό το σχέδιο διαφυγής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και στο νοσοκομείο.

“Κανείς μόνος! Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αντίθετα τους ενώνουν τα ίδια βάσανα, τα ίδια προβλήματα” επισημαίνει.

Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, οργανώνει την αλληλεγγύη του και καλεί όλους τους συναδέλφους να συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν στην συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα:

Κουβέρτες / ρουχισμό σε καλή κατάσταση (κυρίως, φόρμες, μπουφάν, πλεκτά)

Γάλα μακράς διάρκειας, σε σκόνη ή εβαπορέ κλπ

Πάνες ενηλίκων/ μωρών/σερβιέτες

Απορρυπαντικά ρούχων/ Είδη ατομικής υγιεινής

Ορούς/ Γάζες/ Αντισηπτικά/Επιδέσμους/ Hansaplast

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr