Σέρρες: Τι αποκαλύπτει η μητέρα του 6χρονου που τραυματίστηκε από την έκρηξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σέρρες: Τι αποκαλύπτει η μητέρα του 6χρονου που τραυματίστηκε από την έκρηξη

Η ανατριχιαστική σύμπτωση που συνδέει την μητέρα του 6χρονου που τραυματίστηκε με τον πατέρα του 11χρονου που έχασε τη ζωή του

Καρδιολόγος είναι στο επάγγελμα η μητέρα του 6χρονου που τραυματίστηκε στην έκρηξη σε καυστήρα στις Σέρρεας, όπως ακριβώς και ο πατέρας του 11χρονου που βρήκε τραγικό θάνατο στην αυλή του σχολείου του.

«Φύγαμε εσπευσμένα με το ασθενοφόρο, ο μπαμπάς του πήγε και τον παρέλαβε από εκεί, πρέπει να τον είχε βγάλει σε αυτήν την πίσω αυλή την οποία εγώ προσωπικά δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτό το μέρος εκεί πίσω. Συνέχεια τα παιδιά έπαιζαν μπροστά, τον πήγε εκεί πίσω γιατί ήταν ο πιο μικρός και ήθελε να παίξει και αυτός και μετά από λίγο συνέβη το περιστατικό», αναφέρει η μητέρα του 6χρονου και συνεχίζει:

«Σε γενικές γραμμές ο γιος μου είναι καλά, αλλά με ρωτάει για το άλλο παιδάκι και τώρα είμαστε σε επαφή με παιδοψυχίατρους, ψυχολόγους για να δούμε πώς θα του το πούμε. Πώς θα επανέλθει στο σχολείο».

Αβάσταχτος ο πόνος

Οι οικογένειες των παιδιών αδυνατούν να πιστέψουν τι έχει συμβεί και πώς έγινε το κακό μέσα σε δευτερόλεπτα ενώ τα παιδιά τους απλώς έπαιζαν στην αυλή του σχολείου τους.

«Με ρωτάει συνέχεια γιατί έγινε αυτό. να του εξηγήσω. Γενικά δεν το πολυπροσπαθώ, προσπαθώ να μην το πολυσκαλίσω γιατί δεν ξέρω και πώς πρέπει να το χειριστώ ακριβώς. Με ρωτούσε χτες 05.00 η ώρα το πρωί αν το κεφαλάκι του παιδιού του άλλου ήτανε μαύρο ή ροζ.

Τώρα αυτό έχει κάποιο συμβολισμό γιατί μάλλον κάτι είδε γιατί το παιδάκι αυτό είχε χτυπηθεί πολύ άσχημα στο κεφάλι. Απλά δε θέλω να πω εγώ κάτι επειδή ακόμα δεν το έχει δει ειδικός, έχω μιλήσει μόνο εγώ. Θέλω τώρα μέσα σε αυτές τις ημέρες να μιλήσει με κάποιον ειδικό».

Σύμφωνα με τη μητέρα του, ο 6χρονος έχει χτυπήσει στο κεφάλι.

«Στο κεφάλι πάλι είχε ένα κάταγμα για το οποίο χειρουργηθήκαμε από νευροχειρουργό. Το μάτι του είναι κλειστό, είναι μελανιασμένο. Θα μπορούσε να έχει πάθει εγκεφαλική βλάβη μεγάλη, να πάθει αιμορραγία. Θα μπορούσε να έχει ακρωτηριαστεί, θα μπορούσαν να έχουν συμβεί τα πάντα».

Την ίδια ώρα, η μαρτυρία του διευθυντή του 12ου Δημοτικού πως δεν άφησε το συνεργείο που είχε φύγει από το 9ο Δημοτικό σχολείο όπου έγινε έκρηξη να μπουν στο δικό του σχολείο, συγκλονίζει.

Η έκρηξη, που κόστισε τη ζωή στον 11χρονο, έγινε στις 14:20, μιάμιση ώρα αφότου το τεχνικό συνεργείο έφυγε από το 9ο Δημοτικό και είχαν πάει στο 12ο για να πραγματοποιήσουν και εκεί εργασίες αφού, όπως φαίνεται, δεν είχαν ενημερωθεί για την τραγωδία.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr