Σήμερα η Εύβοια «βάφτηκε» ροζ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμερα η Εύβοια «βάφτηκε» ροζ

Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό και σπάνιο φαινόμενο έβαψε ροζ τον ουρανό της Εύβοιας το απόγευμα της Πέμπτης κάνοντας τους Ευβοιώτες να παραμιλούν.

Πανδαισία χρωμάτων αποτυπώνονται στο φακό του eVima.gr  από το μαγικό ηλιοβασίλεμα πριν από λίγη ώρα στη Εύβοια.

Από το πορτοκαλί μέχρι το ροζ και από το μωβ μέχρι το μπλε, ο ήλιος αφήνει το τελευταίο του αποτύπωμα στον ουρανό μερικά δευτερόλεπτα πριν βουτήσει στη θάλασσα και δώσει τη σκυτάλη στο φεγγάρι.

Την περίοδο αυτή, απελευθερώνονται τεράστια ενεργειακά κύματα φορτισμένων σωματιδίων που εκπέμπονται από τον Ήλιο, προς όλες τις κατευθύνσεις, δημιουργώντας έτσι τον ηλιακό άνεμο. Η αλληλοεπίδραση του ηλιακού ανέμου και του γήινου μαγνητικού πεδίου είναι ο λόγος που σχηματίζονται πανέμορφα τοπία στον ουρανό και μυστηριώδεις φωτεινές παραστάσεις που αποτελούν το βόρειο και το νότιο Σέλας, σε ύψος που κυμαίνεται από 100 έως 1.000 χιλιόμετρα.

Η παραπάνω, λοιπόν, διαδικασία που επιδρά στα διάφορα γήινα καιρικά φαινόμενα και στις κλιματικές αλλαγές του πλανήτη μας είναι πολύ πιθανό να σχετίζεται με τις πανέμορφες εικόνες του ουρανού που αναρτήθηκαν σε όλα τα social media.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr