Σκληρό Lockdown: Νέα μέτρα – Στο βαθύ κόκκινο η Εύβοια – Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκληρό Lockdown: Νέα μέτρα – Στο βαθύ κόκκινο η Εύβοια – Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Στο βαθύ κόκκινο η Εύβοια - Τα νέα μέτρα - Δείτε τι θα ισχύει από αύριο στις 6 το πρωί

Ακόμη μια δύσκολη μέρα σήμερα, Τετάρτη 03.03.2021, στο… ημερολόγιο του κορονοϊού, καθώς το lockdown αυστηροποιείται, με τον ΕΟΔΥ να έχει ήδη ανακοινώσει 2.702 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στην χώρα!

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης σήμερα το απόγευμα Τετάρτης 3 Μαρτίου από το υπουργείο Υγείας, το νέο αυστηρό lockdown, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η Εύβοια.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, η μετακίνηση των κωδικών 2 και σ3 σε ό,τι αφορά τις τράπεζες θα γίνεται μόνο εντός δήμου ή εντός 2 χλμ. Σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση με κωδικό 6 αυτή θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο.

Στις μετακινήσεις με κωδικό 4 τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις. Οι αλλαγές ισχύουν από τις 06:00.

Στο SMS 2 για μετακίνηση για προμήθεια βασικών αγαθών, αλλά και στο SMS 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση ως 2 χιλιόμετρα.

Για το SMS 6 που αφορά στην άθληση, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί δηλαδή να στείλει κωδικό 6 κανείς σε όλη την Ελλάδα να μεταβεί με το αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.

Στη μετακίνηση 4 τα ελεγκτικά όργανα θα πρέπει να ζητάνε επιπλέον αποδεικτικά προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για τους πολίτες.

Κορονοϊός: Δείτε ζωντανή εικόνα από τις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα του lockdown

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr