Σκληρό lockdown σε όλη την χώρα όπως τον Μάρτιο – Τι θα ανακοινωθεί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκληρό lockdown σε όλη την χώρα όπως τον Μάρτιο – Τι θα ανακοινωθεί

Τα σενάρια για ανακοινώσεις Κικίλια - Χαρδαλιά και αλλαγές σε κωδικούς

Την Τετάρτη θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις σχετικά με τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό, με τις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου όπως και μεταξύ των λοιμωξιολόγων να είναι συνεχείς μετά τη σημερινή μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. 

Όπως αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ενόψει των ανακοινώσεων που θα κάνουν την Τετάρτη ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι:

ΣΕΝΑΡΙΟ 1

«Πακέτο» με τις αλλαγές στον κωδικό 6 μπορεί να εφαρμοστεί η αυστηροποίηση του κωδικού 4, για βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη. Δεν πρόκειται να καταργηθεί εντελώς ο κωδικός, αλλά εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνεται τηλεφωνική διασταύρωση με το άτομο το οποίο επικαλείται ο πολίτης.

ΣΕΝΑΡΙΟ 2 

Σε ένα  αρκετά πιο σκληρό σενάριο, στο τραπέζι των συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται η πρόταση για καθολικό και αυστηρό lockdown 10 ημερών, παρόμοιο με αυτό του Μαρτίου του 2020, με στόχο να «παγώσει» κάθε δραστηριότητα μέχρι την Καθαρά Δευτέρα και να ελεγχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Όπως σχολίασε η Κ. Μακρή «όλα τα μέτρα έχουν υπέρ και κατά», αλλά «ο κίνδυνος είναι επειδή έχει κουρασθεί ο κόσμος, αυτή τη φορά να μην τα τηρήσει».

Αύριο,  Τετάρτη 3/3/2021, θα γίνει πάντως η καταληκτική συζήτηση και στις 6 μ.μ. θα γίνουν οι ανακοινώσεις από Β. Κικίλια – Ν. Χαρδαλιά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr