Σκυλάκι έζησε 40 μέρες χωρίς νερό και τροφή μέσα σε κοντέινερ και επέζησε
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκυλάκι έζησε 40 μέρες χωρίς νερό και τροφή μέσα σε κοντέινερ και επέζησε

Σκυλί πέρασε 40 μέρες μέσα σε ένα άδειο κοντέινερ, χωρίς νερό, χωρίς τροφή και μάλιστα τις 20 από αυτές τις μέρες διασχίζοντας τον Ατλαντικό από την Ισπανία στον Παναμά

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Σκυλί πέρασε 40 μέρες μέσα σε ένα άδειο κοντέινερ, χωρίς νερό, χωρίς τροφή και μάλιστα τις 20 από αυτές τις μέρες διασχίζοντας τον Ατλαντικό από την Ισπανία στον Παναμά.

Ο λόγος για τη σκυλίτσα Μίλι, η οποία πλέον εργάζεται στο διεθνές αεροδρόμιο της Πόλης του Παναμά, για τον εντοπισμό απαγορευμένων τροφίμων.

Η οδύσσεια της Μίλι ξεκίνησε στα μέσα του Δεκεμβρίου του 2021, όταν το εμπορευματοκιβώτιο στο οποίο βρέθηκε αναχώρησε από την Αλχεθίρας, στη νότια Ισπανία. Είκοσι ημέρες αργότερα, το κοντέινερ εκφορτωνόταν στο λιμάνι της Κολόν, στον Παναμά.

Καθώς οι άνθρωποι εκεί νόμιζαν πως ήταν άδειο, τοποθετήθηκε σε εξωτερικό χώρο και αφέθηκε στο έλεος της ζέστης και της κακοκαιρίας. Ώσπου, είκοσι ημέρες αργότερα, εργάτες που το άνοιξαν ανακάλυψαν τη σκυλίτσα, ηλικίας περίπου ενός έτους, να λιμοκτονεί και είναι αφυδατωμένη.

Η Σεσίλια δε Εσκομπάρ, επικεφαλής της διεύθυνσης υγείας ζώων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει πως «Δεν ξέρουμε πώς κατάφερε να μπει (στο εμπορευματοκιβώτιο) και πώς δεν έγινε αντιληπτή… Αυτή είναι η ιστορία μια ηρωίδας. Διότι ένα ζώο εγκλωβισμένο σε κοντέινερ για 40 ημέρες, χωρίς νερό, χωρίς τροφή, πώς μπορεί να παλέψει για να επιζήσει;»
«Το κοντέινερ είχε διαβρωθεί σε ένα τμήμα του κι ανακαλύψαμε ότι υπήρχε μια μικρή τρύπα σε αυτό το σημείο. Κάναμε την υπόθεση ότι άνοιξε μια μικρή τρύπα με την πατούσα της, από όπου προσπαθούσε να πιει νερό της βροχής», εξήγησε η ίδια.

Η σκυλίτσα ζύγιζε μόλις 4 κιλά όταν ανακαλύφθηκε. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στην Πόλη του Παναμά και δέχθηκε τις φροντίδες των κτηνιάτρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πέντε μήνες μετά τον εντοπισμό της, η Μίλι είναι πλέον μέλος της ομάδας των σκύλων που εργάζονται στο διεθνές αεροδρόμιο Τοκουμέν, στην Πόλη του Παναμά.

Ξεκίνησε να προσφέρει τις υπηρεσίες της πριν από μία εβδομάδα, ενώ είναι επιφορτισμένη με τον εντοπισμό νωπών τροφίμων στις αποσκευές των ταξιδιωτών, που δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα καθώς μπορεί να μεταδώσουν ασθένειες τις τοπικές κοινότητες.

Η σκυλίτσα, που κινείται με σβελτάδα ανάμεσα στις αποσκευές για να εντοπίσει ύποπτες οσμές, ήδη βρήκε την πρώτη της εβδομάδα μια βαλίτσα που περιείχε σπόρους, φρούτα και αλλαντικά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr