Σκύρος: Νεκρό δελφίνι στην περιοχή Κόχλακας [εικόνες]
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκύρος: Νεκρό δελφίνι στην περιοχή Κόχλακας [εικόνες]

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών-ΑΡΙΩΝ

Στις 19/09/2021 Ζιφιός επέπλεε στη περιοχή Κόχλακας, Φανάρι της Σκύρου

Όπως αναφέρει η σελίδα ARION:
“Το βράδυ της 19ης/09/2021 ενημερώθηκε το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών-ΑΡΙΩΝ από ένα σκάφος που έπλεε κοντά στη περιοχή Κόχλακας στο Φανάρι της νήσου Σκύρου ότι βλέπει ένα δελφίνι να επιπλέει νεκρό στην θάλασσα. Του ζητήθηκε να πλησιάσει με προσοχή και να μας στείλει φωτογραφικό υλικό. Η κα Νεφέλη Ρεμαντά, την οποία και ευχαριστούμε θερμά, μας έστειλε οπτικό υλικό από το οποίο βλέπουμε ότι αφορά ένα νεαρό Ζιφιό (Ziphius cavirostris), μήκους 3,50μ, σε προχωρημένη αποσύνθεση.

Δεν μετέβη Κτηνίατρος του Δικτύου ΑΡΙΩΝ στη περιοχή αυτή για να εξετάσει την κατάσταση του θηλαστικού λόγω έλλειψης σκάφους και επειδή η νύχτα και ο κυματισμός που επικρατούσε στη περιοχή ήταν ακατάλληλος. Την επομένη ημέρα το κήτος δεν εθεάθη ούτε στην ευρύτερη περιοχή.
Για παρόμοιες περιπτώσεις παρακαλούμε ενημερώστε άμεσα το τοπικό λιμεναρχείο (108) και τον ΑΡΙΩΝ (6945644994 ή 6945531850), φωτογραφήστε το θηλαστικό από όλες τις πλευρές του και στείλτε το μέσω viber ή messenger ή στο email: [email protected]», καταλήγει στην ανακοίνωση το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών-ΑΡΙΩΝ.

Εικόνες

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr