Σκύρος: Την Πέμπτη οι αποφάσεις για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκύρος: Την Πέμπτη οι αποφάσεις για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις

Τι είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Την Πέμπτη αναμένεται να αποφασίσει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων για το θέμα διεξαγωγής των καρναβαλιών και των αποκριάτικων εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα που ξεκινούν στο τέλος Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ σημείωσε, ότι οι μεγάλες συγκεντρώσεις προκαλούν ανησυχία, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε στην πλήρη κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα .

Για τους 300.000 πολίτες που έχουν συμπληρώσει 7 μήνες και δεν έχoυν κάνει τρίτη δόση σημείωσε, ότι στερούνται προνόμια εισόδου σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης και επίσης θα χρειάζεται να κάνουν και rapid test για την προσέλευση στην εργασία.

Δήλωσε επίσης, ότι, όσοι έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα χωρίς την υποχρέωση αρνητικού τεστ, εφόσον προέρχονται από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν, καθώς και από τις 33 χώρες εκτός Ένωσης που έχουν προσχωρήσει στο σύστημα ψηφιακού πιστοποιητικού.

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή ανέφερε ότι στις 31 Μαρτίου θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση είτε αν θα ανανεωθεί η αναστολή τους είτε αν ο εμβολιασμός τους πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός και όσοι δεν εμβολιαστούν, να μείνουν εκτός ΕΣΎ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr