SMS στο 13033: Πότε θα σταματήσουμε να στέλνουμε
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

SMS στο 13033: Πότε θα σταματήσουμε να στέλνουμε

Το τέλος του SMS στο 13033 αποκάλυψε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς

Για την κατάργηση της αποστολής SMS στο 13033 έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ «με κατάργηση της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το άνοιγμα του τουρισμού θα σταματήσει και η χρήση του SMS» τοποθετώντας, δηλαδή, την κατάργηση στις 15 Μαΐου.

Ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε, πάντως, ότι σε κάθε περίπτωση περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις επί του ζητήματος εκτιμώντας, ωστόσο, πως αυτό θα γίνει έτσι ακριβώς όπως έχει ήδη αναγγελθεί.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτηςλέγοντας στον ΑΝΤ1 ότι «με το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων θα απελευθερωθούμε από το sms».

Όπως είπε «ακόμα βρισκόμαστε στην αξιολόγηση των δεδομένων από το άνοιγμα του εμπορίου, στη συνέχεια θα πρέπει να αξιολογηθούν και τα στοιχεία από το άνοιγμα των σχολείων».

«Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι από τις 15 του μήνα θα μορφοποιηθεί το σύστημα των sms», κατέληξε για το SMS στο 13033 o κ. Γεραπετρίτης.

Οι κωδικοί που ισχύουν

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξετε σε περίπτωση ελέγχου.

Προσοχή, οι κωδικοί μετακίνησης στο 13033 ΔΕΝ θα ισχύουν μετά τις 23:00 το βράδυ.

1. Αποστολή SMS

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία. ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 11.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 11.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr