Σοφία Νικολάου: Ο σχολικός εκφοβισμός αφορά όλους μας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοφία Νικολάου: Ο σχολικός εκφοβισμός αφορά όλους μας

Στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Υποστήριξης Ατομων με Νευροαναπτυξιακές Διαταραχές «Ηλιαχτίδα» στη Χαλκίδα βρέθηκε η υποψήφια βουλευτής Σοφία Νικολάου

«Μήπως αφορά το δικό σου παιδί;». Αυτό είναι το ερώτημα που έθεσε η Σοφία Νικολάου σε πολλούς από τους παρευρισκόμενους στην εξαιρετική ημερίδα που διοργάνωσε ο νεοσύστατος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Υποστήριξης Ατόμων με Νεύροαναπτυξιακές Διαταραχές «Ηλιαχτίδα» Χαλκίδας.

Μια ημερίδα με σκοπό να ενημερώσει γονείς κι όχι μόνο, εκπαιδευτικούς, αλλά και παιδιά, για το μείζον κοινωνικό θέμα του σχολικού εκφοβισμού και θυματοποίησης (bullying) σε παιδιά και ιδίως σε όσα έχουν κάποια μορφή αναπηρίας.

Ω γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής αλλά και ως νομικός, η κ. Νικολάου έχει μάθει κι έχει διαχειριστεί πολλά τέτοια περιστατικά.

Μητέρα δύο μικρών παιδιών είναι άλλωστε η υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια, επομένως, έχει, ιδιαίτερες ευαισθησίες στο θέμα.

Κι όπως ανέφερε και η ίδια «μπορεί να είναι το δικό μου ή το δικό σου παιδί που υφίσταται κάποιας μορφής εκφοβισμό στο σχολείο. Ως γονείς πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε τα συμπτώματα, κι αυτό απαιτεί εκπαίδευση. Γι’ αυτό και η δουλειά που κάνει η Ηλιαχτίδα είναι.. πηγή φωτός στα σκοτάδια που βλέπουμε πολλές φορές στην κοινωνία».

Ρώτησε, μάλιστα η υποψήφια τους ειδικούς του Συλλόγου για τις δράσεις που σχετίζονται με τη θεραπεία των παιδιών μέσω της επαφής τους με άλογα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr