Σοκ με πολύτεκνο ζευγάρι που ζει όπως οι πρωτόγονοι με… οπλοστάσιο – «Eίμαστε θρησκευτική κοινότητα, ζούμε ως παλαιοχριστιανοί»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκ με πολύτεκνο ζευγάρι που ζει όπως οι πρωτόγονοι με… οπλοστάσιο – «Eίμαστε θρησκευτική κοινότητα, ζούμε ως παλαιοχριστιανοί»

Στην κάμερα της εκπομπής T-live μίλησε το ζευγάρι που συνελήφθη στην Κόρινθο και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερο μετά την καταγγελία που έγινε από κυνηγό ότι τους έκαψαν το αυτοκίνητο.

Μετά από επέμβαση της αστυνομίας εντοπίστηκε το ζευγάρι που έμεινε σε έναν ιδιότυπο καταυλισμό, στον οποίο μάλιστα υπήρχε και ένα λαγούμι 30 μέτρων. Στο σημείο βρέθηκε οπλισμός, όπλα, σφαίρες αλλά και τόξα. Το ζευγάρι συνελήφθη, ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος ενώ τα ανήλικα παιδιά τους διατάχθηκε να μείνουν με την μεγαλύτερη κόρη του συλληφθέντα.

Το ζευγάρι των συλληφθέντων μίλησε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Οι ίδιοι μιλούν για μια κοινότητα που έχει και θρησκευτικά χαρακτηριστικά. Η άνδρας μιλώντας στην κάμερα έκανε λόγο για 10 άτομα της κοινότητας, η γυναίκα όταν ρωτήθηκε για τα παιδιά και πόσα είναι υποστήριξε ότι υπάρχουν 7 παιδιά στην κοινότητα που δεν πάνε στο σχολείο.

Ο άνδρας που μίλησε στην κάμερα του T-live ερωτώμενος για την επίθεση στους αστυνομικούς που πήγαν για έλεγχο υποστήριξε ότι δεν τους επιτέθηκαν αλλά ότι οι αστυνομικοί ήταν εκείνοι που τους επιτέθηκαν απρόκλητα. «Μια κοπέλα που είχαν πέσει πάνω της τρεις αστυνομικοί σήκωσε καποιοι αντικείμενο και τραυμάτισε κάποιον αστυνομικό την ώρα που την είχαν κάτω», υποστήριξε.

Στην ερώτηση «πώς ζείτε;», ο άνδρας που μίλησε στην κάμερα απάντησε πως «ζούμε όπως οι παλιοί, όπως οι πρόγονοί μας» και έκανε αναφορά στους Αμι της Αμερικής. Οταν η Τατιάνα Στεφανίδου του αντέκρουσε ότι μιλούν για σέχτες ανταπάντησε ότι «οι Αμι δεν είναι σέχτα, οι παλαιόπιστοι δεν είναι σέχτες είναι κινήματα στη Ρωσία αιώνες».

«Ζούμε παλαιοχριστιανικά», συμπλήρωσε. Ο ίδιος αρνούνταν να απαντήσει στο αν τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο και όταν του επισημάνθηκε ότι νόμος ορίζει ότι τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο υποστήριξε ότι «ο νόμος που μας αφορά είναι για τις μειονότητες, είμαστε μια θρησκευτική μειονότητα».

Η σύζυγός του «Σεβαστή», έδειξε το χώρο, το λαγούμι, ένα τούνελ που έχουν σκάψει και που οδηγεί σε έναν χώρο σαν εκκλησάκι.

«Είναι χώρος λατρείας, μας έσπασαν την πόρτα», είπε δείχνοντας προς την είσοδο και λέγοντας ότι «καταλήγει σε έναν μεγαλύτερο χώρο που έχει το ιερό, τον τρούλο».

Όταν ρωτήθηκε γιατί έσκαψαν αυτό το λαγούμι υποστήριξε ότι «δεν έρχονται εδώ τα υλικά και δεν είχαμε χρήματα. Πώς θα θρησκεύομαι, θα κοινωνάμε, θα βαφτιζόμαστε, θα παντρευόμαστε;», είπε και συμπλήρωσε: «Αυτή είναι η ζωή μας. Είμαστε γύρω στα 4 χρόνια εδώ», ενώ όταν ρωτήθηκε αν τα παιδιά κοινωνικοποιούνται απάντησε πως «και στην εκκλησία πηγαίνουν και σε εκδηλώσεις πηγαίνουν τα παιδιά και σε συγγενείς και σε φίλους. Ξέρουμε τους χωριανούς πηγαίνουμε εκδρομές δεν τα έχουμε κρυμμένα δεν έχουμε λόγο να κρυβόμαστε».

Στην ερώτηση για τον οπλισμό που βρέθηκε αρνήθηκε ότι γνωρίζει για τα όπλα και αναφέρθηκε στο τσεκούρι και στα τόξα λέγοντας ότι είναι στο πλαίσιο του πολιτισμού τους.

Κυνηγός έκανε καταγγελία ότι του έκαψαν το αυτοκίνητο: Έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο και μας πυροβόλησαν

Στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου μίλησε ο κυνηγός που έκανε την καταγγελία στην αστυνομία για την οικογένεια που μένει στο λαγούμι.

«Το Σάββατο που μας πέρασε είχαμε πάει για κυνήγι όπως πάμε αρκετές φορές στην περιοχή. Από το σπίτι του κυρίου σε μία απόσταση στα 200-300 μέτρα τα σκυλιά είχαν εντοπίσει ένα αγριογούρουνο και εμείς, ήμασταν 3 άτομα, πήγαμε να το περικυκλώσουμε».

Ο ένας κυνηγός που είχε gps και είχε εντοπίσει το σκυλί, έφτασε πρώτος και μας ενημέρωσε».

Μας άκουσαν και μάλλον ήθελαν κάτι να κρύψουν. Γι αυτό έβαλαν φωτιά στα χορτάρια γύρω από το αυτοκίνητο. Τα χορτάρια καίγονταν στην αρχή όχι το αυτοκίνητο. Τότε μας είπε κάτι καίγεται. Μέχρι όμως να βγω από τη ρεματιά και να πάω στο σημείο, είχε φουντώσει και το αυτοκίνητο, η καρότσα που είναι πλαστικό και το σκυλόσπιτο.
Είχε βάλει ένα 2λιτρο μπουκάλι βενζίνης. Πήρα τον πυροσβεστήρα, κάηκαν τα ρούχα μου. Τότε ήρθαν και οι άλλοι κυνηγοί επάνω και ο ένας του φώναξε ‘‘τρελός είσαι τι κάνεις’’ και αντί να μας απαντήσει μας έριξε. Τα σκάγια έσκασαν ανάμεσά μας, ευτυχώς δεν μας πέτυχαν».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr