Σοκάρει η γιατρός που έσωσε τον Ισπανό στο Φαράγγι Σαμαριάς: «Αλλού ήταν ο τουρίστας, αλλού το πόδι του»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκάρει η γιατρός που έσωσε τον Ισπανό στο Φαράγγι Σαμαριάς: «Αλλού ήταν ο τουρίστας, αλλού το πόδι του»

Η 32χρονη γιατρός Δανάη Δημητριάδη βρισκόταν στη μέση του Φαραγγιού της Σαμαριάς την ώρα του ισχυρού σεισμού.

Για τα όσα συνέβησαν λίγο μετά τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στα Χανιά και τον σοβαρό τραυματισμό στο Φαράγγι της Σαμαριάς του 45χρονου Ισπανού τουρίστα, το πόδι του οποίου ακρωτηριάστηκε από πτώση βράχου, μίλησε η γιατρός που του έσωσε τη ζωή.

Η 32χρονη γιατρός Δανάη Δημητριάδη βρισκόταν στη μέση του Φαραγγιού της Σαμαριάς την ώρα του ισχυρού σεισμού. Όταν ξεκίνησε η διαδικασία της ενημέρωσης μέσω των ασυρμάτων, πληροφορήθηκε πως υπήρξε ένας τραυματισμένος.

Οι δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ: «Υπήρχε μια στιγμή κατά την οποία περπατούσα μόνη μου και προσπαθούσα να προσεγγίσω τον άνθρωπο και σκέφτομαι ‘τι κάνω τώρα; Είναι επικίνδυνο, μπορεί να γίνει μετασεισμός’. Δεν είχαμε καν κάποια προστατευτικά για να πας να βοηθήσεις, να κάνεις ό, τι καλύτερο μπορείς αλλά όχι να προκαλέσεις περισσότερο κακό. (…). Τον προσεγγίζουμε. Ήταν ένας 45χρονος Ισπανός ήδη ακρωτηριασμένος, σε άλλη θέση αυτός, σε άλλη θέση το μέλος».

Συνεχίζοντας, η αγροτική γιατρός είπε: «Εγώ έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω, αυτό για το οποίο έχω εκπαιδευτεί, αυτό το οποίο σπούδασα, αυτό το οποίο μου μάθανε, που διάβασα και ίσως με βρήκε έτοιμη και από άποψη εκπαίδευσης και από άποψη ψυχής να κάνω αυτό που έκανα».

«Έκανα το καθήκον μου»

«Δεν έκανα κάτι παραπάνω θεραπευτικά από το να προσπαθήσω να τον κρατήσω στη ζωή έτσι ώστε να φτάσει σε ένα νοσοκομείο. Γι’ αυτό πήγα στο φαράγγι της Σαμαριάς, γι’ αυτό καλύπτω αυτή τη θέση, είναι κάτι το οποίο αγαπώ, αγαπώ τη δουλειά μου, την αγαπώ, το καθήκον μου έκανα».

Να σημειωθεί πως ο 45χρονος Ισπανός τουρίστας μεταφέρθηκε τελικά με τη συνδρομή ελικοπτέρου στο νοσοκομείο Χανίων, όπου το δεξί του πόδι ακρωτηριάστηκε από το γόνατο και κάτω. Η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή αλλά σταθερή και παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr