Σοκάρει το φριχτό οικογενειακό έγκλημα: Βίασε τη μητέρα του πριν την σκοτώσει
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκάρει το φριχτό οικογενειακό έγκλημα: Βίασε τη μητέρα του πριν την σκοτώσει

Φρίκη προκαλούν όσα γίνονται γνωστά για το φριχτό έγκλημα στο Ξηροχώρι Θεσσαλονίκης με έναν 59χρονο που φέρεται να σκότωσε με άγριο τρόπο τη μητέρα του, αφού πρώτα τη βίασε

Φρίκη προκαλούν όσα γίνονται γνωστά για το φριχτό έγκλημα στο Ξηροχώρι Θεσσαλονίκης με έναν 59χρονο που φέρεται να σκότωσε με άγριο τρόπο τη μητέρα του, αφού πρώτα τη βίασε

Αντιμέτωπος και με την πράξη του βιασμού της ηλικιωμένης μητέρας του, την οποία κατηγορείται ότι σκότωσε με άγριο τρόπο, το πρωί της περασμένης Τρίτης, στο σπίτι όπου ζούσαν, στο Ξηροχώρι Θεσσαλονίκης, βρίσκεται ο 59χρονος, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα στην ανακρίτρια και κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα.

Με βάση τα ιατροδικαστικά ευρήματα αλλά και καταθέσεις που συγκέντρωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, φαίνεται να προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος προέβη κατ’ επανάληψη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της ηλικιωμένης γυναίκας και γι’ αυτό τον λόγο ασκήθηκε σε βάρος του επιπλέον ποινική δίωξη για βιασμό, κατ’ εξακολούθηση.

Κατά πληροφορίες, το ιατροδικαστικό πόρισμα εκτός από τα θανατηφόρα χτυπήματα περιγράφει και κακώσεις από πράξεις βιασμού, οι οποίες προσδιορίζονται χρονικά πριν από την τέλεση της ανθρωποκτονίας και συγκεκριμένα «από λίγες ώρες μέχρι κάποια 24ωρα πριν τη δολοφονία».

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος, με ιστορικό ψυχικής ασθένειας και εξάρτησης από αλκοόλ, αρνήθηκε τον βιασμό, επαναλαμβάνοντας πάντως -όπως και προανακριτικά- ότι είχε κουραστεί φροντίζοντας επί πέντε χρόνια την κατάκοιτη και τυφλή μητέρα του. «Δεν άντεχα άλλο», φέρεται να είπε, ενώ διά του συνηγόρου του ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό.

Τη σορό της άτυχης 84χρονης είχε εντοπίσει ο αδελφός του κατηγορούμενου. Το θύμα έφερε θλαστικές κακώσεις στο πρόσωπο, όπως επίσης στη δεξιά τραχηλική και στερνική χώρα, αλλά και τραύμα στην αριστερή μετωπιαία περιοχή. Τα περισσότερα χτυπήματα φαίνεται πως έγιναν με τα χέρια, ενώ βρέθηκε και τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα με σπασμένο μπουκάλι. Σύμφωνα με την ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή, στο τέλος ο δράστης φέρεται να στραγγάλισε το θύμα του.

Μαρτυρίες

Από μαρτυρίες περιοίκων προέκυψε ότι ο 59χρονος νοσηλεύτηκε παλιότερα σε ψυχιατρικές δομές, ενώ δημιουργούσε συχνά προβλήματα στην περιοχή, λόγω της επιθετικής του συμπεριφοράς.

Ο συνήγορός του, σε δήλωσή του, έκανε λόγο για «οικογενειακή τραγωδία», από την οποία «έλαμψαν διά της απουσίας τους οι κοινωνικές δομές της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr